M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

Kavanoz dolusu mutluluk

Yirmialtı puanla ilk dörde yerleşen Konyaspor Gaziantepte. Trabzonspor şokunu atlatan Gaziantep Futbol Kulübü’nde Muhammed çimende ama Merkel eksik.Yeşil-Beyazlılarda stoperler Abdülkerim ve Ahmet yok.
Djilobodji’nin lüzumsuz hareketi penaltı getirdi konuk ekibe.Sorumsuzluk dizboyu.Gliherme’nin vuruşu ile adeta golle başladı karşılaşma.
Orta sahalar hep hızlı geçildi hep.Konya kanatlardan Serdar ve Zymer ile hızlı çıkmaya çalıştı.Gaziantep’te bloklar arası mesafeler adeta dağla-deniz gibi.O nedenle hep uzun topl kullandılar.
İstenen gol duran topla geldi kırmızı-siyahlılara.Maxsim kullandı,Coulker kafa ile tamamladı.Eşitlik geldi ikinci çeyreğe girerken.Tempo bir türlü yükselmedi. İki ekipte öncelikle gol yememe felsefesi taşıdı.
Boş saha bulamayan Dicko kayıp.Fırsat bulduğunda da egoist.Maxsim’den başka hücum aksiyonuna katkı yapan olmuyor.İki bek ise rakiplerini kovalamaktan öte gözükmedi bu bölümlerde.Devrenin sonunda evsahibinin cılız baskısı olsa da gol için yeterli olmadı.
İlk perdede iki gol ve Muhammed’in direkten dönen şutu dışında notlarımızda bir şey yok.Tabii birde kaleci Günay’ın kurtarı var.
Konyaspor topu iyi kullanma alışkanlığını devam ettirdi.Gaziantep bu bölümde daha istekli ve arzulu.Attıkları şutlarda kaleci Sehic dikkatli.Başarılı bir hızlı çıkış gol getirdi ev sahibine.Mendly kanattan orta,Muhammed sadece dokundu.Tabela değişti.
İlhan Palut’tan Ender ve Barış hamlesi geldi son yarım saate girerken.Değişikliler aksiyon getirdi Konyaspor’a.Gaziantep defansı dikkatli.Üstelik zaman da hızlı çıkarak Sehic’i zorladılar.Ama golü VAR’la konuk ekip buldu.Hızlı çıktılar,Cıkalleshi çalımlarla girdi ceza sahasına,vurdu.Kaleci Günay’ın çabası yetersiz.Eşitlik oldu tabelada.
Bu kez Erol Bulut’tan hamle geldi.Oğuz ve Figueiredo oyunda.Golden sonra da Konyaspor’un atakları devam etti.Erol Bulut kontra oynamak için Muhammed’i alıp Sagal’ı yolladı çimene.
Konyaspor baskılı oynarken tuzağa düştü.Hamza Mendly yine hızlı çıktı kanattan,harika kesti ve Figueiredo sadece dokundu.Bitime az kala Üstünlük evsahibinde.Uzatmalarda Konyaspor’un baskısı,defansın gayreti ile sonucu değiştirmekten uzak kaldı.
Kötü başladığı karşılaşmada Gaziantep çok önemli bir üç puan kazandı.Özellikle ikinci yarıdaki taktik anlayış,istekli ve gayretli oyun bir kavanoz dolusu mutluluk getirdi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi