M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

Patron mutlu istiyor!

Gaziantep Futbol Kulübü Konya’da puan peşinde. Beş yeni transfer çimende. Tabii cezası biten Maxsim’de. Gradel, Markoviç ve Arda kesik yemiş.

Adeta Ertuğrul’un gördüğü sarı kartla başladı oyun. Etkili başladı Konyaspor. Üst üste kornerler de kullandı. Soner iki kez yakın mesafeden fırsat tepti. Konuk ekip oyun kurmakta zorlanıyor. Mecburen uzun toplarla çıkmaya çalıştı.

Hızlı çıkma denemeleri oldu Kırmızı Siyahlıların. Günün çalışkan ismi Riascos’un kafa şutu direkten döndü. Şansı an. Giderek oyun dengelendi, ev sahibinin baskısı azaldı. Konuk ekip ceza alanı önünde görülmeye başladı. Furkan çalımlarla ceza alanına girdi, vurdu. Bernardoni usta işi önledi golü. Yapma Furkan..!

İlk bölümün sonlarında oyunu kontrol eden Gaziantep idi. Daha organize oldular. Maxsim çizgiye yakın oynadığından etkisi hissedilmedi. Riascos’un çabası skoru değiştirmeye yetmedi.

İki takımda dikkatli, defans güvenliği ön planda. Tempo düşük. Takımlar adeta sıra ile hücum etti. Gaziantep hızlı çıksa bile ilerde bir türlü çoğalamadı. Djilobodji defansta her açığa yama yaptı.

Son yarım saate girerken üç hamle bir den geldi gol için Stanojeviç’ten. Bu değişiklikler etkili oldu. Erdal Güneş’ten de Gradel hamlesi geldi. Kaleci Batuhan elinden geldiği kadar direndi. Ama Cıkalleshi’nin kafa vuruşunda yapabileceği bir şey yoktu.

Gol için defans güvenliğini unutup bilinçsizce yüklendi kırmızı siyahlılar. Organize olmayan, bireysel gayrete dayalı bu ataklar sonuca gitmekten uzak kaldı. Geride çok boş alan Konyaspor hızlı çıktı ve Muriç’le farkı iki yaptı.

Üçüncü haftayı da puansız kapadı. Bir kez daha anlaşıldı ki bu takımın acil olarak başta oyun kurucu olmak üzere transfere ihtiyacı var. Bir de tabii ki tüm takımın rehabilitasyona. Takım genel anlamda kötü mü oynadı ?

“Evet” demek haksızlık olur. Ama patron katkıda bulunmasa da mutlu son istiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi