M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

Yağma Hasanın Böreği

Milli takım bazında Ermenistan ve Japonya karşılaşmaları ile boyumuzun ölçüsünü aldı. Döndük anneler ligine. Bu arada yaz transfer dönemi de “Çalım” çılgınlığı ile sona erdi. Rakamlar açıklandı adeta duyda inanma.

Yirmi kulüp 277 futbolcu ile sözleşme yaptı. Bunun185 i yabancı, 92 yerli oyuncu. Gelenlerden çok daha fazlası gönderildi. Kulüpler 115 milyon gelir elde ederken 148 milyon da para dağıtmış. Yani açık var..açık..!

En baba Transfer hovardası Pendik, 21 almış 26 göndermiş. Sonra Hatayspor 20 ye 19 ile. Transfer tahtası iki gün önce açılan Kayserispor 7 ye 1o. Gaziantep Futbol kulübü ise kadro şişkini. 14 aldı 4 yolladı.

Şöyle bir göz atarsak; Galatasaray 16-29, Fenerbahçe 15-27,Trabzonspor 16-29,Beşiktaş 12-21,Rizespor 17-24, Karagümrük 17-10, Adanademirspor 15-12…Yani nargilenin suyu gibi ha bire değişim. Bu çeşmenin suyu nasıl doluyor diye merak etmeyin. Mali bilançoları ortada, Tüm kulüplerinin borcu paçalarından akıyor.

Ülkede Transfer işi adeta yağma hasanın böreği, gelen yiyor giden yiyor. Kulüpler, Başkanlar ve yönetim kurulları teknik adamların kölesi olmuş durumda. Her yeni gelen teknik adam halefinin kadroya kattığı oyuncuları saf dışı edip portföy ündekileri sunuyor. Başkanlar çaresiz, alırken para ödediğini yine para ödeyerek yolluyor. Ya da maaşını cebinden verip kiralık gönderiyor. Teknik adamlar, futbolcular parayı götürüyor, kulüpler batıyor.

Peki hala Edirne’den öteye geçemiyor,2002 deki Dünya üçüncülüğünü,2000 deki UEFA kupası ve UEFA Süper kupasını masal gibi anlatıyorsak batsın bu dünya..!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi