M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

Bedrettin Ay Yazıyor... ELİNİN HAMURU İLE…

Avustralya-Yeni Zelenda’nın ortaklaşa ev sahipliği yaptı. 32 takım; 20 Temmuz’da başlayıp ve bir ay süren kupada 9 şehirde kıyasıya mücadele etti. Çeyrek finalde; İngiltere Kolombiya’yı, Avusturalya Fransa’yı, İsveç Japonya’yı, İspanya da Hollanda’yı eledi. Yarı finalde ise İngiltere Avusturalya’yı, İspanya’da İsveç’i saf dışı bıraktı.

FiFA’nın 110 milyon dolar ödül dağıttığı turnuvanın gol kraliçesi 5 golle Japonya’dan Hinata Miyazawa oldu.

Son zamanlarda hayli aşama kaydeden kadın futbolu hepimiz cezbetmeye başladı. Ben de bir ay boyunca; zaman zaman grup aşamalarını ve son 16, çeyrek, yarı final, 3ncülük ve finali seyretme şansı yarattım.

Büyük bir futbol keyfi aldığımı açık yüreklilikle itiraf etmeliyim. Tüm takımlar istekli arzulu idi. Futbolun tüm varyasyonlarını uygulama konusunda inanılmaz bir ısrar vardı. Fair play ön planda oldu. Mücadele vardı, didişme vardı ama sertlik yoktu. Futbolcular kıyasıya mücadele ederken hiçbir şekilde hakemin işini zorlaştırmadılar. Düşen dakikalarca yerde kalmadı, zamandan çalma asla düşünülmedi. Tempo alabildiğince hızlı oldu. Harika goller, muhteşem kurtarışlar izledik. Hak edenler kazandı, kaybedenler iyi oyunlarıyla teselli buldu.

Sanırım artık “Elinin hamuru ile erkek işine karışma..” tekerlemesini sözlüklerden kaldırmak gerekecek. Çok yakında Erkekler- Kadınlar maçları izlersek şaşmayalım..!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi