M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

İsim değil. Yürek...!

Beşiktaş Gaziantepte.Ev sahibi istediği transferleri yapamamıştı.Beşiktaş ise şampiyon kadroya önemli takviyeler yaparak geldi. Gaziantep F.Kulübünde sakatlığı futbol dışı olduğu anlaşılan Kana Bıyık ve Maxsim yok.Yeniler Kitsiou,Joao,Merkel,Hamza sahada.

Denk geçti ilk yarı.Beşiktaş beklemediği bir direnç görünce oyun kurmakta zorlandı.Rakibin pas hatalarını değerlendiren Gaziantep hızlı ataklar yaptı.Kanatlardan Kitsiou ve Hamza hayli iştahlı idi.Recep’in ters kanat gönderdiğ toplarla Dicko rakip defansı hayli zorladı.

Dicko’nun ilk otuz biterken sakatlanması ev sahibinin hücum gücünü azalttı.Kenan sahada.Beşiktaş meşin yuvarlağı daha iyi kullansa da ceza alanına taşımakta başarılı değildi.Tosca defansa güven kattı.Ertuğrul’da ona ayak uydurdu.

Mücadele dozu yüksek,kalecilerin rahat olduğu pozisyonsuz bir ilk yarı izlendi.

Hamle alternatifi fazla olan Sergen Yalçın;N’koudo’nun yerine Larin’le başladı ikinci perdeye.Larin’de ateşledi takımını.Üst üste atak şansı buldu konuk ekip.Kaleci Günay ve Djilobodji’nin kritik müdahaleleri oldu.

Onbeş dakikalık İnanılmaz Beşiktaş baskısını olağanüstü bir dirençle atlattı evsahibi.Temposu düşen Merkel’in yerine Furkan’ı sahada.Rakibi karşılamada alkış alan Gaziantep,kazandığı topları hücuma dönüştürmede başarılı değil.

Yedek kulübesi saha içinden bile zengin olan Sergen Yalçın;oyunu kazanma adına Gökhan,Teixeira ve Batshuayi’yi oyuna aldı.Son çeyreğe giderken N’Skala’nın sakatlığının ambulansa taşınması moralleri altüstü etti.Geçmiş olsun N’Skala..!

Erol Bulut’ta Sergen Hocanın hücum etkinliğine Doğan,Borven ve H.İbrahim ile set olmaya çalıştı.Ama Beşiktaş oyunu rakip sahada oynamaya devam etti.Çok sayıda duran top şansı da buldular.

Konuk ekibin hızını değişiklikler kesen Gaziantep zaman zaman pozisyonlarda üretti ama son vuruşlar acemice oldu.Hele Jefferson ve uzatmada öyle bir fırsat harcadı ki Erol hocanın başında saç kalmadı.Furkan’ın vuruşunda ise kaleci Ersin başarılı oldu.

Beşiktaş’ın güçlü kadrosu karşısında inanılmaz bir mücadele veren kırmızı siyahlıları gerçekten kutlamak gerek.Erol Bulut’ta takımını bu zorlu maça iyi motive ederek alınan tek puanla ilerdeki haftalar için umut ışıklarını yaktı.

İşin doğrusu isim değil yürek kazandı..!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi