M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

Niyet.. Şans... Kısmet..!

Gaziantep Futbol Kulübü ideal kadrosunu bir türlü kuramıyor.Sağal döndü,Dicko yok.Kana ve Maxsim zaten müzmin sakat.Ve Malatyadayız.


İlk çeyrekte meşin yuvarlağa sahip olma mücadelesi vardı.Tempo düşük kaldı.Dakikalar ilerledikce konuk ekip oyunda daha etkin oldu.Sağal’ın direk dibinden dönen şutu,iyi oyunun habercisi idi.
Topa sahip olduktan sonra uzun toplar kullanan Gaziantep Jouo Vitor ile iki müsait pozisyondan da faydalanamadı.Bu bölümde kaleci Günay rahat.


Düşük tempo devam etti.Ev sahibinin nadir atakları,alan ve adam paylaşımını çok iyi yapan Gaziantep’in üçlü defansı tarafından kolayca önlendi.Üstelik bir şanssızlık daha yaşadı konuk ekip.Bu kez kornerden gelen topa Djilobodji iyi yükseldi,kafa vuruşu yan direkten döndü.İkinci çeyrekte de Malatyaspor adına pozisyon yazamadık.
Özgüvenle oynayan,iyi yardımlaşan,Sağal’la kanatları,Jefferson gibi orta alandan sürpriz adamlarla hücum eden Gaziantep gol ararken son dakikada kalesinde gol gördü.Uzun topta Djilobodji’nin zamanlama hatasını iyi değerlendiren kaptan Adem takımını öne geçirdi.Futbolun adaleti bu olsa gerek.
İkinci yarı adeta Recep’in uzaklardan vuruşunu kaleci Abdülsamed’in kurtarışı ile başladı.Gaziantep oyunu istediği şekilde oynamaya devam etti.Rakip kaleyi adeta şut yağmuruna tuttu.Oyunu kendi alanında kabul eden Malatyaspor,sadece uzun toplarla ani çıkışlar denedi.


Son yarım saate giderken yerinde bir hamle geldi Erol Bulut’tan,oyunda fazla gözükmeyen Jouo Vitor’un yerine Kenan oyunda.Dakikalar ilerledikce karşılıklı top kayıpları başladı.


Oyunu iyi götüren Gaziantep’in defansta bu denli zamanlama hatası yapması inanılmaz.Yine uzun top,bu kez Tosca rakibini kaçırdı.Ve Tetteh farkı ikiye çıkardı.Tettah kırmızı siyahlı takımda olsa ne fark ederdi diye düşünmeden edemedim.
İbrahim Halil ve Borven’in oyuna alınışıda skora katkı yapmadı.Malatyaspor kapandı,konuk ekip oyunu rakip alana yıktı ama skor değişmedi.Beklenmedik şekilde yenilen iki gol onlarında motivasyonunu yerle bir etmişti.
Kimi zaman kötü oynarsın kazanırsın,bazen bu akşam ki gibi iyi oynarken kaybedersin.İki golle üç puan kaybedilmesine üzüldüm elbet.Niyet iyi idi ama şans Gaziantep’in yanında değildi.Olmayınca da olmuyor,kısmeti kapalı idi Gaziantep Futbol Kulübü’nün.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi