M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

Pinto Mutsuz...!

Sahasında ligin kinci yenilgisinin moral bozukluğu ile geldi Ankara’ya Gaziantep.Tek teselli kaleci Günay’ın formasına, Pinto’nun da kulübeye dönüşü idi.Üçlü savunmaya dönüşle Miranda ve Olkowski formasına kavuştu. Beş haftadır kazanamayan Ankaragücü de hayli eksikle sahada.İki formsuz takımın karşılaşması.

Önde baskı kurarak ve kısa paslarla meşin yuvarlağı koşturup pozisyon arayan bir Gaziantep vardı ilk çeyrekte.Ev sahibi ise oyunu kendi alanında kabul edip, rakibin pas hatalarını hızlı hücuma dönüştürme gayretinde. Çok sayıda şut şansı da buldular ama isabetsizdi.
Maxsim’i sıkı kontrol altında tutan Ankaragücü, ceza alanı civarını da iyi parselleyerek rakibe şut şansı vermedi. Üstelik soldan Alper ve Pinto ile hızlı çıkarak hücum fırsatları da yarattılar. Vetrih sakatlanınca Rashid oyunda. Neden Jefferson oyunda olmadı anlamak mümkün değil.
Dakikalar ilerledikce ev sahibi topu kullanma sürelerini uzatmaya başladı. Gaziantep’te Dicko’nun rakip defansın arkasına sarkma girişimleri kolayca önlendi. Orta alan mücadelesi arttı,pas hataları çoğaldı. İlk perde takımlarının notlarımıza yazmaya değer bir pozisyon üretememesi ile noktalandı.
İkinci bölüme en en önemli hücum silahı Maxsim’i oyundan alarak başladı Pinto. Sousa oyunda.Ev sahibi daha istekli, cesur ve kazanma hırsını artırmış durumda.Konuk ekipte Dicko hızlı ama hem egoist hem çok top ezdi. Orta alanlar çabuk geçilmeye başlandı. Ev sahibinin hızlı çıktığı anlarda bulduğu pozisyonlarda kaleci Günay ve Djilobodji başarılı.
Gaziantep bilinçli atak geliştirmeden oynamaya devam etti. Hücum yaptılar ama pozisyon üretemediler. Mirallas kayıp, Günay’ın gayreti de gol için yeterli olamadı. Son yarım saate girildiğinde kenar yönetimlerden değişiklikler geldi. Hikmet Karaman; Emre ve Dioussa. Pinto da Kenan ve Jefferson oyuna gönderdi.
Değişikler de Gaziantep’in oyun anlayışında fazla değişiklik yaratmadı. Ankaragücü son yirmi dakikayı adeta tek kale oynadı. Üste üste duran top şansları ve pozisyonlar yakaladılar. Son vuruş beceriksizlikleri ve final paslarında tercih hataları yaptılar. Üstelik Gaziantep defansı kaleci Günay dahil hatasız oynadı. Atamayana atarlar ya…Oyuna kanatta hareket getiren Kenan ani çıkışta harika bir pas çıkardı Sousa’ya, O da dokundu tabela değişti.Ve üç puan kuş olup konuk ekibe uçtu.
Evet kazandı Gaziantep ama.Nedendir bilinmez Pinto mutsuz.Maç öncesi ve sonrasındaki vücut dili ile,kadro tercihi ve oyuncu değişikliklerindeki tercih yanlışları ile bunu adeta haykırıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi