M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

Şaştım kaldım..

Gaziantep Abdullah Avcı ile yükselen bir grafik çizen Trabzonspor karşısında.Pinto kazanan takımı bozmamış.İki takımda da eksikler var.
Ön alanda baskı yaparak başladı Trabzonspor.Sağda Ekuban,solda Nwakaeme ile kanatlardan zorladılar.Konuk ikili mücadele ile tempoyu düşürüp kısa paslarla da çıkmaya çalıştı.İlk çeyrekte oyunu enine boyuna kontrol eden Trabzonspor’du ama ilk fırsatı Mirallas ile Gaziantep buldu fakat kaleci Ugurcan başarılı.
Zamanla oyun dengelendi,tempo düştü.Gaziantep sağ taraftan Güray ve Maxsim ile gözükmeye başladı.Duran top şanşlarını olumlu kullanamayan ev sahibinin ilk isabetli şutu ilk çeyreğin sonlarında geldi.Oğuz’un Nwakaeme,Güray’ın Ekuban ile mücadelesi görülmeye değerdi.
İlk perdenin son çeyreğinde de kora kor mücadele devam etti.Gaziantep rakibin organize atak yapmasına sıkı markaj ile izin vermemeye çalıştı.Karambolde Flaivo’nun şutunun auta gitmesi şan oldu kırmızı siyahlılar için.Bakesetas’ın derinlemesine paslarını kolay önledi Djilobodji ve Tosca.Kapalı defans karşısında pek fazla pozisyon üretemeyen Trabzonspor,hızlı çıktığında Djaniny ile bulduğu pozisyonda ise kaleci Günay gole izin vermedi.
İkinci perde de Pinto taze güç olarak Vetrih’i oyuna aldı,Rashid yok.Meşin yuvarlak Trabzonspor’un kontrolunda kalmaya devam etti.İnanılmaz bir mücadele sergileyen,takım savunmasından hiç ödün vermeyen Gaziantep,hızlı çıktığı anlarda yakaladığı şut fırsatlarında ise isabet oranı düşük kaldı.Oğuz’un ceza alanın içinde biçilmesine hakem Zorbay Küçük’ün “Devam” demesi ilginçti.
Son yarım saate de golsüz girildi.Sarı kartlar çoğaldı,mücadelenin dozu hiç düşmedi.”Gol hangi taraftan gelir” falı açtığımız bir anda ev sahibinin golü geldi.Ani gelişen bir atakta Bekasetas ile golü buldu Trabzonspor.Ofsayt ancak var ile düzeldi.
Golden sonra konuk ekibin atakları vardı.Ev sahibi de bu kez ani ataklarla cevap verdi.Hakem Zorbay Küçük’ün tüm takdir haklarını Trabzonspor’dan yana kullanması dikkat çekti.
Tek puan için yüklendikçe geride defans zafiyeti yaşayan Gaziantep karşısında cazip fırsatlar bulsa da ev sahibi kullanmakta maharetli olamadı.Son çeyrekte de uzatmada da tüm hatları ile rakip sahaya yerleşen gol için çok efor sarf etti.Kenan’ın ceza alanı içinde üst üste iki kez biçilmesine de “devam” dedi hakem.
Yoğun yağmur altında inanılmaz mücadele veren Pinto ve öğrencileri ne yazık ki,beş santimle ofsayt sayılmayan golle puansız ayrıldı çimenden.
Üzülsem mi..sevinsem mi..Şaştım kaldım.Ama sevincin kefesi daha ağır bastı..!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi