M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

Dört Dörtlük…

Son maçlarını kazanan iki takım sahada. Komşu Hatayspor Gaziantep’te. Kitsiuo’nun yokluğunda Ömürcan forma şansı buldu. Yağış ve saha şartlarının sonuçta etkili olacağı aşikar.
Rakibin oyun kurmasını önlemek adına önde baskı ile başladı Gaziantep. Meşin yuvarlak kırmızı siyahlıların kontrolünde. İlk çeyreğin tamamı nerede ise Hatayspor kalesi önünde oynandı.
Dakikalar ilerledikçe rakibin hızını kesen oyunda denge kurdu. Ve orta alandan kaptıkları toplarla,Riberio’nun pasları ile Boudjemaa ve Lobzhanidze’yi rakip defansın arkasına sarkıtmaya çalıştı. Bu arayışlar gol getirdi. Lobzhanidze ortaladı arka direkte El Kaabi dokundu. Günay’ın gayreti yeterli olmadı. Tabela değiti.
Yenilen şok gole rağmen Gaziantep baskılı oyununu sürdürdü. Çok sayıda pozisyon da ürettiler. Hak ettikleri golü, Maxsim’in gayreti Jevtoviç’in akıl dolu vuruşu ile buldular. Furkan’ın ilk bölümün uzatmalarındaki kafa vuruşu da çok şıktı.
Zor şartlara rağmen iki takımda kazanmak adına çok çalıştı. Mustafa sakatlanınca Veliu oyunda. Gaziantep skora isyanını devam ettirdi. Günün başarılı ismi Ömürcan kaliteli ortasını, Markoviç aynı güzellikte ki kafa vuruşu ile golü attı. Golden sonra Volkan Demirel dört hamle birden yaptı. Enerjisini yenileyen Hatayspor etkisini artırmaya çalıştı. Tempo iki takım adına da hiç düşmedi. Rakibin eşitlik adına gösterdiği gayrete kırmızı siyahlı oyuncular fazlasıyla karşılık verdi.
Rakibin gol için oyun disiplininden uzaklaştığı anları iyi değerlendiren Gaziantep Markoviç ve Merkel’le iki gol daha buldu.
Geriye düştüğü karşılaşmayı birbirinden güzel dört golle kazanmak tüm camiayı sevince boğdu. Bu sonuç; huzur, özgüven, arkadaşlık, çalışma ve kazanma arzusunun eseridir.
Bu maçın özeti üçüncü golden sonra kaptan Günay’ın taa oralardan koşarak Erdal Güneş’e sarılmasında saklı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi