Takım ve kalite..!

Futbol takımını bir bütün olarak düşünürsek, bir kaç tane önemli faktörleri vardır.
Bunun en başında takım olmak gerekir. Bunu açtığımızda arkadaşlık, saha içi mücadele, arkadaşına yardımcı olma, onun yorulduğunda yerine koşması, saha içi parselasyon, oyun disiplini kısaca takım bütünlüğü.
Bunu saha içinde yaptığınız sürece zaten saha içi size keyif verir, buda tabelaya, puan cetveline yansır. Ama bunlar sizinle aynı hedefe giden, aynı bütçeli ve hedefler için oynayan takımları geçmek için yeterli.
Bunun daha üstünü isterseniz aslında Beşiktaş deplasmanı ve oynadığımız oyun bize şunları gösterdi.
Takım oyunu, kadro yapımız ve kalitemiz yukarılara doğru hamle yapmak için yetersiz.
Çünkü dün gece bize şunu gösterdi. Bu takım kalecisinden en ucuna kadar elinden gelen mücadeleyi, savaşı bir oyun planı ve disiplini içerisinde yapmaya çalıştı ama sadece savaştı, karşıladı.
Peki oyunun ikinci ve üçüncü bölge dediğimiz ofansif anlamda neler yaptı, yada yapamadı veya yaptırmadılar. Orta alanda Recep, Doğan, Furkan üçlüsü üçününde oyun yapısı, fizik ve teknik kaliteleri birbirinin kopyaları. Bunlar kendi evimizde veya bize denk baskı altında oldıkları zaman iyi gözüküyorlar, şut atıyorlar, ara pası atıyorlar, gol atıyorlar, adam geçiyorlar ama dün Beşiktaş önünde gördük ki ne top yapabildiler, ne şut, nede top tutabildiler. Bu oyun yapısında Maksim kayboldu, Muhammet tek kaldı ve son zamanların en etkisiz ve silik ofansif anlamda maçını oynadık. Oysa gerek Papy, Tosca, Erdoğan harika oynadı, kaptan yine iyiydi.
Fakat kalite bu kadar, bu kumaştan bu kadar elbise çıkıyor.
Rakipte Güven çıkıp Larin, Emirhan yerine Oğuzhan hamlesi gelirken, bizim hamlelerimiz genç Yusuf altı aydır sakat Borwen, altı aydır lisansı yeni çıkan Wetrih.
Kısaca bu takımın oyuncu kalitesini ve önümüzdeki yılki hedeflerinin daha üst sıralara çıkması için şimdiden önümüzdeki yılın transfer hamlelerini yapmak şart.
Size bir tiyo bu camianın çocuğu Erol Bulut gelene kadar ikinci adam hatta Pinto gelene kadar birinci adamlığa kadar çıkarttığınız şimdilerde ise bırakın kulübeyi, trübüne çıkarttığınız Erdal Güneş'i gönderin Amerika, Avrupa, Rusya, Afrika neresi olursa sahi merak ediyorum acaba Afrika kupasını bizim kulüpten izleyen bir ekip var mı ?
Kısaca takım olma emarelerini veriyoruz ama kaliteli takım olma yolunda zihinsel olarak devrime ihtiyacımız olduğu açık.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi