Kenan Yücel'den Dev Röportaj: 'GAZİANTEP FK'nın SELÇUK İNAN'I LİGDE KALACAĞIZ'

Gaziantep FK'nın genç teknik direktörü Selçuk İnan maçlar için takımda seferberlik ilan etti ve şehrin her kesiminden destek istedi.


" İNANMADIĞIM SAVAŞI VERMEM "

Bugün tesislerde Selçuk İnan ile bir araya geldim. İlk kez sohbet etmemize rağmen sanki 40 yıllık arkadaş, dost, abi, kardeş muhabbetinde biraz çekingen başlanan sohbet adeta ikimizde bitsin istemedik. Ama antreman ve iftar derken tekrar buluşmak üzere ayrıldık.

Selçuk İnan Hatay'ın köyünden başladığı yol hikayesinde Gaziantep PAF takımı, Erol Keretli ile yaşadığı ilginç ve esprili anıları, Trabzonspor, Galatasaray ve Milli takımdaki liderlik ve kaptanlık, gelecek hikayesini açık yüreklilikle anlattı. İşte Selçuk İnan'nın anlattıkları inanırsanız onunla birlikte " inanın çocuklar, güzel günler, güneşli günler " dersiniz inanmazsanız yolun sonu ve hikaye küme düşmeyle noktalanır.

ekran-resmi-2024-03-26-22-39-57.png

HATAY'DAN BAŞLAYAN 'SELÇUK İNAN'IN MASALIMSI HİKAYESİ

Hatay'ın bir köyünde başladı hikayem. Daha sonra İskenderunspor'daki Mehmet hocam ile birlikte hayallerimiz Gaziantepspor Paf takımı idi ama olmadı ve sonra ver elini Çanakkale Dardanelspor seçmeleri. Aslında yaşıtlarımdan tam üç yıl aşağıdaydım ve seçmelerde 15 dakika sonra beni kenara çağırdılar. İlk önce çok şaşırdım ve üzüldüm beğenilmedim ve beni dışarı aldılar zannettim. Oysa beğenmişler ve beni hemen 100 metre ötedeki ana binaya götürdüler. Orada o dönemin sportifk direktörü, Nahit Güzel ile Gaziantepli Erol Keretli vardı. Bana soyun dediler ve üstümü çıkartım ve Erol Keretli elleriyle ölçerek bunun yaşı küçük boyu daha uzar deyip imzayı attırdılar. Onun için hem Mehmet hocamın, hem Nahit Güzel, hemde Erol Keretli abinin hakkını ödeyemem ama halen o ölçümü unutamam ve her aklıma geldikçe gülerim.

ekran-resmi-2024-03-26-22-40-12.png


GİTTİĞİM HER TAKIMDA LİDERLİK YAPTIM VE KAPTAN OLDUM.

Benim karakterimde pes etmek yok, kaçmak yok, mücadele ve kazanma var. Galiba onun için futbola başladığım köy takımında dahi kaptan oldum, bu Çanakkale Dardanel, Trabzonspor, Galatasaray ve milli takımda da devam etti. Rabbime çok şükürler olsun, beni sevenlerime mahçup etmedi. Düşünün Drogba gibi dünya futbolunun fenomeni birinin önünde kaptanlık yaptım. Göğsümde ay yıldız, kolumda pazubant bundan daha büyük anı ve gurur olurmu ?

SELÇUK İNAN: 'TERİM İLE ÇALIŞTIM, SONRASI İTALYA MANCİNİ, İNGİLTERE KLOOP, İSPANYA ANCELOTTİ, PORTEKİZ, ALMANYA, FRANSA HEP DOLAŞTIM, HEP GÖZLEMLEDİM.'


Futbolu bırakıp ertesi gün diğer arkadaşlarım veya jenerasyonlarımın yaptığını yapıp bir takımın başına geçebilecek, her türlü bilgi, birikim, çevrem vardı. Ama ben bunu yapmak yerine tam beş yıl sahanın dışını tanımaya, bir teknik adam gözüyle sahanın içini gözlemlemek nasıldır onu öğrenmeye çalıştım. İki yıl Türk futbolunun imparatoru Terim ile çalıştım, sonrası İtalya Mancini, İngiltere Kloop, İspanya Ancelotti, Portekiz, Almanya, Fransa hep dolaştım, hep gözlemledim. Bu süre zarfında canlı olarak izlemediğim Avrupa Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi finalleri kalmadı. UEFA ve FİFA'nın gelişmiş seminerlerine katıldım. Pro Lisansımı aldım.

SELÇUK İNAN: 'GAZİANTEP HAYALİMDİ!'

Bu şehir benim çocukluk hayalimdi, belki futbolcu olarak İskenderun'dan 200 kilometre öteden gelemedim ama şimdi teknik adam olarak buradayım ve çok mutluyum.

GAZİANTEP FK'DA KÜME DÜŞME SÖZÜ YASAKLANDI!

Küme düşme sözünü yasakladım ve lügatımızda sezon sonuna kadar yok. Çünkü bu takım iyi bir takım, iyi, düzgün karakterli oyunculardan kurulu ve savaşan, mücadele eden inananlar ordusundan oluşuyor. Beşiktaş maçında üç puan aldık ama inanın Çaykur Rizespor deplasmanında daha iyi oynadık, savaştık ama maalesef futbolun adaleti tecelli etmedi. Ama hepsine maçtan sonra teşekkür ettim.

İNANIN ÇOCUKLAR, GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ, GÜNEŞLİ GÜNLER


Herkese teşekkür ederim. Basınından, başkanına, yönetiminden, taraftarına herkes beni bağrına bastı, içtenlikle sahip çıktılar ve bana inandılar. Hele stadda Beşiktaş maçı öncesi çalınan " İnanın çocuklar, güzel günler göreceğiz, güneşli günler " şarkısına eşlik ettim ve tüylerim adeta diken diken oldu.

FUTBOLCULAR TEKNİK DİREKTÖRLER İLE SÖZLEŞME İMZALAMAZLAR, TAKIMLA İMZALARLAR

Futbolcular teknik direktörler ile sözleşme imzalamazlar, takımla imzalarlar onun için endişeye mahal yok. Biz hemen kenetlendik, onlarla teknik direktörün ötesinde bir ağabey, kardeş edasında oturuyoruz, sohbet ediyoruz, şakalaşıyoruz zaten bunun meyvelerini gol sevinçlerinde, saha içi yardımlaşmalarında, üzüntüde görüyoruz.


HER MAÇIMIZ FİNAL ÖNÜMÜZDEKİ MAÇ EN ZOR MAÇIMIZ

Her maçımız final önümüzdeki maç en zor maçımız onun için bizim puan hedefimiz yok, matematiksel olarak kümede kalma noktasına geldiğimiz zaman seviniriz, eğleniriz ama şimdi hep birlikte savaşma zamanı.

Başkanımız ve yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. Ama 12. Adamdan yani taraftarlarımızdan özellikle destek istiyorum ve Alanyaspor maçı bizim için bu sezonun en önemli maçı hep birlikte biz sahada mücadele ederken, onların trübünden sahaya verecekleri pozitif destek çok önemli.

Röportaj: Kenan YÜCEL

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Kenan Yücel Arşivi