Kenan Yücel Yazıyor: 'İnan değil takım....!'

Sumudica'nın gidişinin üzerinden Recep Uçar, Ömer Erdoğan ve Rıza Çalımbay ile diğer bazıları korkularından dolayı Gaziantep FK'nın teklifine lütfen konuşarak jet hızıyla red cevabı verdiler. Ama suç onlarda değil onlara Klopp, Mourinho, Terim, Güneş muamelesi yapıp teklif götürenlerde.

Neyse ;
Selçuk İnan'a teklif gidince o bulabildiği ilk jet, uçak, otobüs, taksi, gemi ile ışık hızıyla para konuşmadan, yıl konuşmadan imza attı ve idmana çıktı. İki idman, üç konuşma sonrası 72 saat sonra kulübeye geçti, kameraların önünde hopörlerden kendine ithafen çalınan " inanın çocuklar " şarkısı altında ilk sınavını Beşiktaş önünde verdi. Savaşan bir kadro, akıllı bir oyun planı, taktiksel çeşitlilikler ve şans perilerininde yanında olmasıyla herkesin bu maçta sıfır yazdığı maçta Santos'lu Beşiktaş'ı yenerek alt sıralardaki tüm dengeleri ve hesapları değiştirdi.

Şimdi bakıyorum tüm herkes İnan manşetleri ile dolu, övgüler diz boyu, makaleler onunla, resimler.
Beyler bu çok tehlikeli ;

Bu üç puanı Sumudica sonrası adeta kapıdaki güvenlikçiden, aşcısı, malzemecisi, doktoru, masörü, yönetimi, başkanı ama en önemlisi eski teknik adamın ve onun transfer ettiği futbolcuların dahi gidişine olumsuz tepki vermek yerine olumlu reaksiyon vererek kenetlenmesi sonrası verilen isyandır. Bu üç puan camiaya ve taraftara yazar.

Selçuk İnan tabiki futbol oynadığı Trabzonspor, Galatasaray ve Milli takımda oynadığı dönemlerde önemli bir karakterdir, liderdir, kaptandır. Ama daha ayağının tozuyla onu aşırı şekilde yüceltmek ona ve takıma olası mağlubiyet ve beraberliklerde zarar verir.

ekran-resmi-2024-03-13-08-33-09.png

Bakın bu Selçuk İnan'ın ilk teknik direktörlük deneyimidir. Bazıları hafızan yok mu ?
Geçen sezon Kasımpaşa diyebilir , beyler Kasımpaşa takımında kim teknik direktör olursa olsun, sadece perde önünde teknik direktördür esas perde arkası teknik adam Sportif Direktör Serkan Reçber'dir. Onun içindir ki o takımda sezonda beş teknik adam gider ve gelir. Sami Uğurlu denen kimsenin tanımadığı biri teknik direktör olur.

Zamanında Erol Bulut'a yapılan imparator muamelesi sonunda bırak aldıklarını, yaptırdığı çöp transferleri, sadece giderken aldığı tazminat 1 milyon dört yüz bin euro yani tam 50 trilyon. Bunun bedelini bu şehir ödedi, ödettirenler şimdi fabrikalarında maçlara bile gelmiyorlar.

Sumudica'ya özel jet tahsis edip kulübün anahtarını, yetmedi tapusunu verenler şimdi fabrikalarında.
Onun için teknik adamları yücelttiğiniz kulübü ve bu şehrin futbol kültürünü küçültüp alaşağı ettiğiniz yeter.
Bu takımı büyütün kulübede teknik direktörün yanında veya tesislerde onların yanında laf söylemekten korkan, bilgisiz sadece babalarının verdiği 100 bin dolarlık cep harçlıkları ile poz veren, ünvan verdiğiniz yönetici tiplerinden vazgeçin.

Çünkü görüyorsunuz onlar size güya 100 bin dolar veriyor ama sonrasında kulübü bilgisizliklerinin yüzünden teknik adam ve menejerlere şirin görünmek adına teslim edip milyon dolarlarla borçlandırıyorlar. Bırakın onlar porsche ve ferrarileri ile babalarının fabrikalarında kalsınlar, kulübe ve takım bu işin mutfağından gelenlerine teslim edin.

Yoksa bu yıl kurtulur, sonrasında yine futbolun çöplüğüne ta Eskişehir ve Bursa gibi amatör liglere, Gaziantepspor gibi kilit vurmaya gidersiniz.

ekran-resmi-2024-03-13-08-34-03.png

Bu arada Selçuk İnan'ı İskenderun'da bulan ve oradan Çanakkale Dardanelspor'a transfer eden Gaziantepli profosör lakaplı Erol Keretli'dir. Bilmenizi isterim, Erol Keretli yaşıyor haberin olsun Selçuk İnan, hemde Gaziantep'te evinin dışına çıkamıyor. Fırsatını bulursan ziyaretini hatırlatlatmak istedim.

ekran-resmi-2024-03-13-08-33-51.png

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Kenan Yücel Arşivi