Üç puanın çok ötesi....!

Şimdi bazı maçlar ve anlar vardır ki ;
Bir takımın , bir şehrin , başkanın, yönetimin, taraftarın , basının kaderini değiştirir.

Belki Beşiktaş maçında üç puan kazandık ama biz dün gece sadece üç puanı değil, takımı, umudu, hayalleri yeniden kazandık ve geleceğe umut taşıdık.

Geçmişi çok fazla konuşmaya ve yazmaya gerek yok. Sumudica için yazdıklarım arşivlerde, neredeyse tüm şehrin bir kaç galibiyet sonrası onu imparatore ilan edip bana yapılan sözlü, yazılı hakaretleride ne ben, ne beni takip edenler unutmadı.

Ben şövenist değilim, ırkçı, kafatascı değilim. Fakat bir kulübün onu yönetenlerin ilkeli, gururlu, duruşu yada antep tabiriyle secaatli olması lazım.

Türkiye'de kovulmadık Anadolu kulübü kalmamış yetmedi sana hakaretler etmiş birisini getirmek yetmedi, neredeyse kulübün tapusunu vermek, onun ağzına bakmak ne demek allah aşkına.
İmza attığı gün ne maça, ne antremana, ne deplasmana, ne antremana gittim, nede bir kulüp yöneticisi, personeli ile konuştum. Kalemi kırmadım, astım.

Gittiği günün dakikasında ve geri döndüm yazısını yazıp, paylaştım.
Bu takımın bir teknik adam takımı değil, şehrin takımı olduğunu ve herkesin küme düştü dediği bir ortamda hayır bu takım kümede kalacak dedim ve hemşerimiz Edip Akbayram'ın harika sözleri ile bestesini yazdım. " inanın çocuklar, güzel günler göreceğiz, güneşli günler " dedim.

Dün stadda hopörlerden daha maç başlamadan bu şarkılar eşliğinde başladık. Sadece Selçuk İnan değil, futbolcusu, teknik heyeti, başkanı, yönetimi, taraftarı, basını herkes inanmıştı.
Sonuçta mükemmel olmasada akıllı futbol, müthiş taktiksel varyasyon, savaş, mücadele, oyun planına sadık kalan bir takım ve harika bir üç puan.
Sumudica giderse getirdiği Romenler oynamaz hikayesine gelince cevabı Sorescu ve Draguş attığı gollerle, Nita kurtarışları ve penaltıyı çıkarmasıyla verdi.Çünkü onlarda biliyorlar ki, bu takımla mukavele imzaladılar, Sumudica ile değil.

Şimdi hedef Pazar günü oynayacağımız Çaykur Rizespor maçı kısmetse bende orada olacağım çünkü takım Pazar günü orada inşallah bende orada güzel günleri görmeye ve motorları maviliklere sürmeye gidiyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Kenan Yücel Arşivi