Kenan Yücel Yazdı! Bu Yazı Altı Ay Önce Sumudica Gelince Yazılmıştı.

Sivasspor maçından sonra şehrimize ve takımımıza hakaret eden yetmedi bir ay sonra Çaykur Rizesporun başına geçmeden onlara taktik veren, yetmedi teşvik primi veren Sumudicayı yeniden takımın başına getirince bu yazıyı yazmış ve çok sevdiğim takımıma veda etmiştim. Şimdi gelinen nokta küme düşme hattı ve kovma. Olan kime oldu. Peki şimdi takıma doldurduğunuz Romen çetesi nasıl tepki verecek. Bekleyelim görelim.

Gaziantep FK'yı neden yazmıyorum....!

  • Soruyorlar, dostlarımız, okurlarımız, üç aydır Gaziantep FK'yı yazmıyorsun diye, bende toptan cevap vermek istedim, okuyun öğrenin bence hak vereceksiniz...!
  • 14 tane yabancı futbolcusu sahada, teknik kadroda, yardımcıları, tercümanı, sağlıkçısı, istatikçisi dahil 10 çalışan ile 24 yabancısı olan bir takımın nesini yazayım ?
  • Sekiz tane sarı kart gören, rakip teknik direktörlerle, taraftarlarıyla, yöneticileriyle didişen, küfürleşen ve yetmedi, kendi basın mensupları ve taraftarlarına parmak sallayan bir teknik adamın yönettiği takımın nesini yazayım ?

Bu teknik direktör varken ;
Yazarsam yokluk ve kuruluş yıllarımızda rahmetli Yılmaz Gökdel, Tamer Güney, Veselinoviç'in, Ali Beratligil'in, Basri Dirimlili'nin, Nazım Koka'nın, yaptıkları mücadele, emeklere ihanet etmiş olmazmıyım ?

Bu teknik direktör varken ;
Sakıp Özberk, Hüseyin Kalpar, Nurullah Sağlam, Bünyamin Süral, Mehmet Şahan, Ali Güneş, Erol Azgın, Okan Buruk, Raşit Çetiner, Tolunay Kafkas, Sergen Yalçın, Yılmaz Vural, Mesut Bakkal, İsmail Kartal gibi hocaların parasız, pulsuz, futbolcularla, rakiple, bazen otelde rehin kaldıkları için ceplerinden verdikleri kredi kartları ile boğuşmasını nasıl unutur, yazarım ?

Benim Mehmet Polatım, Alper Akıcım, Ali Güneşim, Mehmet Şahanım, Bünyamin Süralım, Nurullah Sağlamım, Batmanlım, Hasan Özerim, İsmet Savcılıoğlum, Hındalım, Erol Azgınım, Faik Demirim onlarca Gaziantepspor için savaş verenler, ayaklarını, yüreklerini, terlerini , geleceklerini Kamil Ocak'ta bırakanlar varken, Fatih İbradi ve benzerlerini astoronomik paralarla bu kulübün başına getirenlerin takımını neden yazayım ?

Alt yapıda zamanında otobüslerle yanlarında kulüpten yapılan kumanyalarla Türkiye'yi en ücra köşesine kadar tarayıp Ünal Karaman, Ayhan, Cem, Hasan Yiğit, İbrahim Toraman, Mustafa Şahintürk, Hasan Yurt, İbrahim Üzülmez, İlhan Özbay, Şevki Koç, İsmail Köybaşı, Hasan ve Mustafa Özer kardeşler, Batmanlı Mehmet gibileri bulan Gaziantepli Ömer Akyılmaz, Mehmet Şahan, Bünyamin Süral, Faik Demir, Ali Güneş, Vedat Özsoylu ve diğer hocalarımıza ayıp olmaz mı ?

Kendi çocuklarımız Mehmet Polatı, Kemal Aslanı, Erdal Güneşi, Alper Akıcıyı, Mustafa Marangozu ve diğer Gaziantepli çocuklarımızı binbir güçlük altında, zor şartlarda bulup milli takımlara gönderip, büyük takımlara astronomik rakamlara satarken, kendileri iç dünyalarında fatura ve kira savaşlarına aldırmadan sırf renkleri için çalışan futbol emekçileri ile şimdi bir elleri yağda, bir elleri balda alt yapıda beş yılda bırakın futbolcu çıkarmayı beş dakika bir futbolcu oynatamayan, yedek kulübesine elinde Mustafa Durak gibi geleceğin milli takıma kadar gidebilecek 18 yaşındaki isim yerine 38 yaşındaki Alanyasporlu Haydarın transferine isyan etmeyen bir zihniyetin nesini yazayım.

Talat Özkarslı ve Sakıp Özberk gibi bu memleketin ve Gaziantep futbolu ile Gaziantepspor'un mihenk taşları, bilgeleri, hastalıkla boğuşurken onların adını anmayanları, Gaziantep'te yaşamalarına karşın bir 10 dakika ziyaret etmeyip, buna karşın Şumudica için Dışişleri, İçişleri, Özel jumbo jet ayarlayanların nesini yazayım.

Şumudicanın benim için söyledikleri hiç önemli değil. Ben bu söylenenlere, saldırılara, hakaretlere şerbetliyim ama her basın toplantısında oradaki görevini yapmaya çalışan basın emekçilerine yaptığı hakaretlere, benim romence yazdığım yazıdan sonra sanki kasten ertesi gün büyük başarı gibi sözleşmesini uzatan başkan ve yönetim varken ben neden yazayım.

Kamil Ocak Stadı yani biz futbol emekçilerinin Gaziantepsporluların 50 yıllık mabedi yıkılırken, benim ve tüm Gazianteplilerin anısı, gözyaşı, hüznü, acısı, zaferi, Roma, Lens yerle bir olurken tek laf etmeyip adını Kalyon koydukları stadda maç izlemek, yazmak Kamil Ocak'a ve Gaziantep futboluna kıllama Hayri, Safçı Aziz, Karamaça, Serdar Kav, Karadayı, Mecit Özdinç, Asım Atmaza ihanet olmaz mı ?
Peki Trabzon'da yeni yapılan stada yani Şenol Güneş Spor Kompleksine buradan en büyük holdingimiz Sanko parayı bastırsa o komplekse adını yazdırırlar mı ?

Yazdırmazlar dediğinizi duyar gibi oluyorum. Tabi ki koymazlar , çünkü tarihi, zaferi, gözyaşını, acıları, hatıraları, anıları parayla satın alamazsınız...Nokta.

Bu takımın peşinden 30 - 40 yıldır maç, deplasman, kamp giden sanki resimlerin ve stadların olmazsa olmazları amigolar Mahmut, Reşit, Hacı ve şimdi evinde sefalet ve açlıkla boğuşan 80 yaşında kumanya bekleyen Şükrü'yü ellerinin tersi ile itenleri görmeyip yazarsam olur mu ?

Kısaca ;
Ben bu forma, bu arma, bu renkler için savaşan, kanlarını, terlerini akıtan Mehmet Polat, Bülent Bölükbaşı, Kemal Aslan, Erdal Güneş, Hasan ve Mustafa Özer, Ulubatlı Bakmanlı, İlhan Özbay, Faruk, Şevki, Gazikentli Ramazan, Alper, Hasan Yurt, Mustafa Şahintürk, Volkan Bekiroğlu, Hasan Yiğit, Erol, Kadri, Hacı, Ömer, Erol, Erhan Namlı ve kaptan Metin Akçevreleri görüp yaşadıktan sonra şimdi dolar ve euro savaşı veren lejyonerleri yazarsam onların, emekleri ve geçmişlerine ayıp olmaz mı ?

Açıkcası şimdilik dünyamda yok, eğer Gaziantep futbol dünyasını, basınını, taraftarını, teknik adamlarını, taraftarlarını, amigolarını ellerinin tersiyle itmeye devam ederlerse hiç olmayacak....!

Sizler mi , herkes kendinden sorumlu. Karar sizin, iç dünyanızda muhasebe edin, sorgulayın, geçmiş ile şimdikini göz önüne getirin....!

Kalın Sağlıcakla....!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Kenan Yücel Arşivi