Kenan Yücel Yazıyor: 'TS-FB neden şaşırıyorsunuz?'

  • Bu sezon bu ligte İstanbulspor takımı sahadan çekilmedi mi ?
  • Bu sezon Ankaragücü Kulübü Başkanı sahanın ortasında FİFA hakemimiz Halil Umut Meler'i Muhammet Ali gibi nakavt etmedi mi ?
  • Bu sezon süper kupa finali için Riyad'da neredeyse devletarası krize dönüşen maç oynanmadan Türkiye'ye dönülmedi mi ?
  • UEFA Başkanı Cefferin Türkiye'ye gelip Fenerbahçe - ST Gullion maçını izliyor yanında federasyon başkanımız yok. Olamaz böyle bir şey.
  • Bakın pazar günü dehşetengiz görüntüler ve yaşananlar hakkında İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı konuşuyor, yorum yapıyor, neler olacağı konusunda herkes merak içerisinde Futbol Federasyonu başkanı Halil Umut Meler örneğinde olduğu gibi hemen maç sonrasında çıkıp " Yeter " demiyor.
  • Fenerbahçe Başkanı kendi televizyonunda olağanüstü kongre kararını açıklayıp tek maddeyle ligten çekilme diyerek kongre üyelerini çağırıyor.

En üzüldüğüm nokta nedir ?
Biliyormusunuz ;

Bugün Trabzon'da kulüp başkanı Ertuğrul Doğan yanında siyasilerden, futboldan bihaber, belkide hayatında top oynamamış, sahaya gelmemiş birisi Fenerbahçe ve Beşiktaş'a parmak sallayarak birer asırdır bu ülkeyi temsil eden ve arkalarında milyonları barındıran camialara seçim öncesi şirin görünmek adına şikeciler diyerek suçluyor ve hedef gösteriyor.
Böyle bir bakış açısında taraftarların sahaya inmesi ve tüm dünyaya böyle görüntülerin verilmesi bence gayet normal.

  • Çünkü bu ülkede acillerde hayat kurtarmaya çalışan doktorları öldürmedik mi ? Oraları yakıp, yıkıp harabeye çevirmedik mi ?
  • Okulları basıp öğretmenleri, idarecileri pompalı tüfeklerle ateş edip kovalamadık mı ?
  • Her gün kadın cinayetlerini görmekten usanmadık mı ?
  • Bir otopark kavgasında yüzlerce insanın birbirine girdiği ülke değilmiyiz ?
  • Arazi anlaşmazlığı kavgalarında kendi ailelerin cinayet haberlerini izlemedik mi ?
  • Trafikte her gün solladın, far yaktın, neden baktın kavgası haberlerinden gına gelmedik mi ?
  • Amerikanın sporu beyzbolu burada kimse nasıl oynandığını bilmezken her arabada beyzbol sopası olduğunu bilmiyormusunuz ?

Sorun aslında belli.

Bu ülkede çok önceden futbola siyasiler, belediyeler bu kadar karışmaz, müdahil olmazlardı. Çünkü bu güzelim futbol her siyasi kesimin, her mezhebin ortak tutkusuydu.

Onları Seba, Yalman, Sazak ve benzerleri gibi tüm sporseverlerin önünü iliklediği isimler yönetirdi. Futbolun başında Şenez Erzik sadece Türkiye değil tüm dünyanın önünde saygıyla eğilen isim yönetirdi. Sahada Lefter, Can Bartu, Baba Hakkı, Cemil, Metin Oktay, Can Bartu, Samet, Metin, Ali Feyyaz, Rıdvan, Hami, Turgay gibi asiller oynardı.

Bakın ;
Neden Almanya'da adının sonunda Münih Belediye, Dortmund Belediye, İspanya'da Real ve Barcelona Belediye, İngiltere'de Liverpool, Mancester Belediye yok.

Neden orada siyasiler bu takımların içişlerine müdahil olamıyorlar.

Son 10 yıldır aslında tüm kulüpler fıstık gibi soyuldu ve her kulüp astronomik şekilde borçlu. Anadolu kulüpleri sırtlarını belediye ve odalara bağlamış, diğer büyük kulüpler zengin işadamları tarafından kendilerine borçlandırılmış ve bu külüplerin hepsinin toplam borcu 50 milyar TL'ye ulaşmış. Bu kadar akıtılan paraya karşılık ortada kupa yok, başarı yok.

Neredeyse tüm kulüpler UEFA ve FİFA tarafından transfer yasaklarıyla başbaşa kaldılar.

Peki bu paralar nerede ?
Bunları konuşan yok, her kulüpte 14 yabancı var, çoğu ıskarta ve sezon öncesi, devre arası transfer üstüne transfer bol sıfırlı kontratlar bunları önemseyen yok. Çünkü babalarının çifliği olsa yönetemedikleri kulüpleri ve belediyelerin paralarını menejerler, aracılar, teknik adamları, yaverleri ve komisyoncuları ile gelinen nokta.

Trabzon'daki görüntüler. Eserinizle övünebilirsiniz.

Son cümlem...!

Neden bu takımların başkanları, yönetimleri, futbolcuları, taraftarları, basını Avrupa maçlarında İstanbul Beyefendisi gibi davranıyorlar. Hakemlere itiraz edemiyorlar, sahaya bir şey atamıyorlar, içeriye dalamıyorlar, maç sonrası " Yeter ", " bu ligi bitirtmeyiz " diyemiyorlar. İngilizceleri mi yok.
Hayır biliyorlarki orada UEFA ve FİFA'nın sopası adama göre, takıma göre, rengine göre çalışmıyor.

Sahi Süper lig kulüp başkanları ve yönetici profillerini inceleyin.
O zaman neden bunları yaşadığımızı daha iyi anlarsınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Kenan Yücel Arşivi