Kenan Yücel Yazıyor: 'Kapatın dükkanı....!'

Bu sezonun en önemli maçında satılan bilet sayısı 980 allah aşkına bölgesel amatör lig ve kadınlar futbol derbisi batur sahasında gelen taraftar sayısı daha fazla o zaman ne dolarları, euroları akıtıyorsunuz kapatın dükkanı gitsin.
**
Alanyaspor maçı üç değil 33 puanlık maç ama protokolde vali ve başkan dışında kimse yok. Üstelik önlerindeki monitörde sahadaki bizim maçı değilde Galatasaray ve Hatayspor maçını izliyorlar. Üstelik temsilcilerin olduğu mekanda onların pozisyonların tekrarını izlemek üzere kurulan platformda Galatasaray maçı çok ama çok önemli demek ki . O zaman kapatın dükkanı gitsin.
******
Beşiktaş maçı üç puan, mücadele, tempo ve savaş. Çaykur Rizespor deplasmanı kaybedilmesine rağmen harika mücadele, savaş, kaçan goller, direkler derken umutla çıkılan Alanyaspor maçında sahada yürüyen bir takım, mücadele etmeyen, defansı kevgire dönen adeta ilk 30 dakikada biten maç ve sonra kendi taraftarlarının protestoları, futbolcuya hakaretler, futbolcunun sahada cevap verme yerine dışarı çıkmak istemesi, diğer arkadaşlarının sahada ona destek vermesi, devre arasında kaptan Papy'nin çıkması ve farklı mağlubiyet. Kapatın dükkanı gitsin.
*****
Bu şehir şehrin en güzel yerindeki stadı yıkılıp adıyla sanıyla tarihe gömülürken tepki vermedi o zaman kapatın gitsin.
*******
Bu şehir Gaziantepspor gibi en önemli markasının kapısına, armasına, logosuna geçmişine, gözyaşına, zaferlerine, hüzünlerine aldırmadan kilit vururken kimse tepki göstermedi o zaman kapatın dükkanı gitsin.
*****
Bu şehir 7'den 77'ye Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın şampiyonluklarında binlerce arabalarla konvoy oluşturup tur attı yetmediler Beşiktaş'ın şampiyonluk kutlamasını pasta keserek Beşiktaş başkanı, yöneticileri ile kutladılar o zaman kapatın dükkanı gitsin.
******
Bu şehrin futbol aklını 15 yıldır yönetenler her sezon transfere ve takımın bütçesine 500 milyon para harcadılar. Yani 7,5 milyar lirayı bu futbol topuna harcadılar. Menejerleri zengin ettiler, sportif direktörleri ihya ettiler, teneke transferleri yerli, yabancı bu futbolcuları transfer eden başkanlar, yöneticiler en zor zamanda neredeler çokoprens almaya mı , gittiler. Bu hale getirdiler ve sonra organize sanayisindeki fabrikalarına, bürokrasideki makamlara gittiler. O zaman kapatın dükkanı gitsin.
******
Bu takımın kapıdaki güvenliği, aşcısı, personeli ve idari mekanizmasındakiler dışındakilerin hepsi ithal, hepsi dolar ve eurolu isimler. Verdiklerimiz tonla, karşılığında gelinen nokta küme düşme hattı ve protesto. O zaman kapatalım dükkanı gitsin.
*****
Bakın aynı ligte mücadele ettiğimiz Fenerbahçe'nin hafta içi kongresine 40 bin kişi içeride, 40 bin kişi dışarıda, Galatasaray, Trabzonspor, Beşiktaş diğer anadolu takımları hepsi taraftarıyla, futbolcusuyla, şehriyle kenetlenmiş biz ise kim önüne gelirse ona küfredip sallıyor. O zaman kapatın dükkanı gitsin.
**
Hep söyledik ;
Futbol takımını idare etmek için nakde, vakte ama en önemlisi tecrübeli isimlere ihtiyaç var. Celal Doğan başkan, Asım Atmaz futbol şube sorumlu, Bülent Mamatoğlu ve kimler kimlerden gelinen nokta. Zoraki başkanlığa getirilen Memik Yılmaz.
Bu takımın içerisinde bir tane Gaziantepli futbolla ilgili mekanizmalarda yoklar ve getirilmiyorlar. Çünkü o zaman menejerler, çöp transferleri kilitleyemezler onlara CAN suyu, bizimkilere yazmayayım.
Kısaca kapatın dükkanı gitsin.
Çünkü bu anlayışla bu şehir kendi renkleri yerine sarı-larcivert-kırmızı-siyah-beyazlara aşık.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Kenan Yücel Arşivi