Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Erol Maraş Yazıyor: %30 oy kullanılmadı! - AK Parti mesajı anladı mı? - Şehitkamil neden böyle oldu? - Şahinbey ve Büyükşehir

Bugün yazım biraz uzun olacak çünkü nedeni Gaziantep'te yapılan 31 Mart yerel seçimleri ile ilgilidir. Neden derseniz, AK Parti'nin evdeki hesabı çarşıya uymadı. Uymaması da bir yandan AK Parti için bu seçimler bana göre büyük bir ders oldu. Sayın Erdoğan, balkon konuşmasında çok güzel bir mesaj verdi " Ben ve partim dersimizi aldık, demokrasi kazandı milli iradenin zaferine de eyvallah diyorum" dedi. Gerçekten de Erdoğan gibi AK Parti'nin mevcut başkanları ve teşkilatları bunu iyi algıladıysa şimdiden 2028'in ayak seslerini duymuş oluyoruz.

Burada biliyorsunuz ki CHP'nin başarısından çok Türkiye'deki 16 milyon emeklinin zaferini de konuşmak lazım. Ben hep derim bu bir yerel seçimdir ama bu seçim herkese güzel bir ders verdi.

%30'luk kesim neden oy kullanmadı?

Bir şey daha söylemek istiyorum seçime Gaziantep'te %70 katılım var %30 katılım yok. Tek kelime ile yaklaşık 1 milyon 400 seçmenin 450 bini sandığa gitmemiş. Sayın Erdoğan'ın dediği gibi 21 yılda 18 seçim yapıldı, bu seçimlerden dolayı yorgun bir seçmen var mesajı verildi. O zaman yorgun seçmende katılım yapmadı.

Şimdi biraz da Gaziantep ile ilgili kısa değerlendirme yapalım:

AK Parti Gaziantep'te mesajı anladı mı anlamadı mı?


Bana göre AK Parti Gaziantep teşkilatı ve mevcut başkanları mesajı çok iyi anladı. Burada şu gerçeği söylemek isterim, bu mesajda en önemli etken Gaziantep'in en büyük ilçesi olan Şehitkamil Belediyesi'ni 30 yıl sonra eski belediye başkanı Merhum Ahmet Yılmaz'ın oğlu CHP'li Umut Yılmaz'ın kazanmasıdır. Bu gösteriyor ki Şehitkamil, Şahinbeyle kıyaslandığı zaman bu sıkıntının olacağını görmemekte yanlış olurdu. Şahinbey Başkanı Tahmazoğlu sürekli maddi ve manevi desteklerde bulunduğıu için seçmen üzerinde hizmetten dolayı çok etkili bir gücü vardı. Şehitkamil Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise belediyenin paralarını bol bol dağıtmadı. Bu konuda da çok eleştirildi! Belki seçimi kaybetmiş olabilir ama 15 yıllık belediye başkanlığı ile ilgili hesabını da verebilecek durumdadır. AK Parti Gaziantep'te mesajı çok iyi anladı bundan sonra da daha çok çalışması gerekiyor, hakla ilişkileri de daha sıkı tutacaktır.

Büyükşehir ve Şahinbey birbirini kurtardı!

10 yıldır Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Fatma Şahin ve 15 yıldır Şahinbey Belediye Başkanlığı yapan Mehmet Tahmazoğlu bu seçim tablosuna göre birbirlerine çok faydalı oldular. İkisi de hizmette yarıştığı için bu başarıda birbirlerine etkili payları vardır. Tabi Tahmazoğlu'nun %55 oyu bulunuyor ama meclisinde de %45 oy alıyor. Bunu anlamakta mümkün değil, Tahmazoğlu'na okey ama AK Parti Şahinbey Meclis Üyesi adaylarına hayır denildi. O zaman bu listeyi yapanlar da bunun hesabını vermelidir. Bu seçimlerde büyükşehir ve Şahinbey'in başarısında Fatma Şahin ve Mehmet Tahmazoğlu'nun başarısı vardır. Başarı varsa herkes sahip çıkar, başarı yoksa suçlanırsın...

Yeniden Refah gerçeği!

Burada bir gerçeği de es geçmemek lazım. O gerçek de hiç şüphesiz ki Yeniden Refah Partisi'dir. Her yerde Yeniden Refah Partisi reklamları vardı. AK Parti Şehitkamil adayı Rıdvan Fadıloğlu'ndan daha fazla Yeniden Refah reklamı vardı. Aynı şekilde bu durum Mehmet Tahmazoğlu için de geçerlidir. Yeniden Refah Partisi milletvekillerinde yaptığı gibi tanıtım ve reklamı başarıyla gerçekleştirdiği için büyükşehirde %15 oy aldı.


Oğuzeli'nde Bekir Öztekin gerçeğine dikkat edilmedi!

Baştan beri hep dedim. Oğuzeli'nde 10 yıldan bu yana başkanlık yapan Sait Kılıç sevdiğim biridir. Oğuzeli Başkanlığını gücü yettiğince yapmaya çalıştı ama bir türlü Oğuzeli'ni kasaba olmaktan kurtaramadı. Fatma Şahin'in desteğine rağmen Oğuzeli'nin köy görünümden ilçe görünümüne geçiremedi. Sait Kılıç bol bol inşaatlarla ilgili cezalar yazdı, belediyenin gelirleri artı ama halkada ceza yazdığı için dersini de bu seçimde almış oldu.

Biliyorsunuz Bekir Öztekin eski bir AK Partilidir. AK Parti'den sonra İYİ Parti'den 2019'da Şehitkamil adayı oldu. 2019'da %12 oranında oy aldı. Bekir hocanın gerçekten de seçmen üzerinde etkili bir gücü var. Geçmişine baktığımız zaman Şehitkamil'de başkan yardımcılığı yaptı. Doğru Yol Partisi'nden belediye başkan adayı olacakken son anda vazgeçti. İyi bir siyasetçi olduğunu hepimiz biliyoruz. Öztekin 2014-2019 döneminde Oğuzeli Belediye Başkanlığı yaptı. Bu dönemde Oğuzeli'nde yaptığı hizmetlerde takdirle karşılandı. Oğuzeli'nden Yeniden Refah adayı olarak çıkınca herkes kazanacağını düşünüyordu ama her nedense MHP adayı Kılıç bu gerçeğe kulak asmadı. Bekir Öztekin'e buradan tavsiyem, seçildiniz ama bundan sonra mütevaziliği ve efendiliği elden bırakmayın ve halkla her zaman iç içe olun. Zaten kendisinde bunları yapacağından hiç şüphem yoktur. Oğuzeli ve Bekir Hoca için hayırlı olsun....


Yeniden Refah'ın Yavuzeli zaferi!

Yeniden Refah Partisi aynı zamanda Yavuzeli'nde de başarıya ulaştı. Mehmet Kaya geçen dönem İYİ Parti'nin Yavuzeli adayıydı ve o seçimlerde %46 oy aldı. Mevcut başkan Sakaroğlu'da %54 oy alarak başkan olmuştu. Ben daha önceki yazılarımda da Fatma Şahin'i ve AK Parti'yi uyarmıştım. Yavuzeli'nde sıkıntı olduğunu vurguladım Fatma Şahin'de her ne kadar ilgilendiyse de sonunda Yeniden Refah adayı Mehmet Kaya kazandı. Aynı şekilde Sayın Kaya'da Yavuzeli'nde bu seçimde aldığı oyla zafere ulaşmış oldu. Sayın Mehmet Kaya'yı buradan tebrik ediyorum.

CHP Nizip ve Karkamış'ta başarını kime borçlu?

Nizip'te her seçimlerde ya Mehmet Sarı ya da Fevzi Akdoğan aday oluyor. Son 20 yıla baktığımız da bu durum hep böyle oldu. Bu iki isim dışında kimse aday olmamış. Nizip AK Parti için önemli bir ilçeydi neden diye sorarsanız AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Abdulhamit Gül ve Ali Şahin'in memleketidir. Bu tabloya göre AK Parti'nin Nizip'te zafere ulaşması bekleniyordu ama olmadı. Nizip'te yanlış isim aday gösterildi. Her seçimde iki isim arasında gidip gelinirse sonuç böyle olur. Nizip halkı da artık bir yenilik istedi.

Burada AK Parti'nin Mustafa Doktoroğlu'nu aday olarak göstermesi bekleniyordu ama her nedense aday olmadı ve Doktoroğlu Yeniden Refah'tan aday oldu. Hal böyle olunca da Yeniden Refah Nizip'te AK Parti'nin oyunu böldü. CHP adayı Ali Doğan'da aradan sıyrıldı ve seçimi kazandı. Nizip'te AK Parti , AK Parti'yi yıktı. Aynı şekilde Nizip'te her dönem aday olan İhsan Ağca vardır. Her nedense o da aday olarak gösterilmedi. Nizip halkı da bu durumdan sıkılınca AK Parti'ye güzel bir ders verdi ve artık değişim istediğini gösterdi. Artık AK Parti'de istediğim ismi aday gösteririm devri bitmişti...

AK Parti'ye bir derste Karkamış'tan!

AK Parti bir şoku da Karkamış'ta yaşadı. Burada MHP adayı olarak Tiryaki çıktı. İYİ Parti adayı Mehmet Polat seçime 10 gün kala seçimlerden çekilince her nedense MHP adayı Tiryaki seçimi kazandım havalarına girdi. MHP adayı rehavete kapanınca da CHP'nin adayı Mustafa Güzel seçimi kazandı. Burada İYİ Parti seçime girseydi belki CHP seçimi kazanamayacaktı ama olan oldu artık.


İslahiye'de Kemal Vural zaferi!

İslahiye'de Kemal Vural 3. döneme aday oldu. Kemal Vural'ın seçimi rahat kazanacağı söyleniyordu ama CHP rüzgarı kuvvetli esince işler zora girdi. Kemal Vural seçimlere güçlü bir şekilde asılmasaydı AK Parti burada da mağlup olacaktı. Yeniden Refah'ta beklentilerin altında kaldığı için AK Parti burada zafere ulaşan taraf oldu.


Nurdağı'nda kriz!

Aynı şekilde Nurdağı'nda da ilginç şeyler yaşandı. Baştan beri söyledik ama birileri inanmak istemedi. AK Parti adayı eski Büyük Birlik Partili Hasan Dilek olmalıydı ama ne var ki yine anket sonuçları ile oynandı ve Mehmet Yıldırı aday oldu. Nurdağı'nda Hasan Dilek ve Orhan Yılmaz iyi mücadele etti ve Yıldırır'ı da iyi zorladılar. Nurdağı'nda seçim sonucuna itiraz edildi ve oylar tekrar sayılacak. AK Parti Nurdağı'nda sıkıntı yaşar mı yaşamaz mı bilmem ama bu tabloda Mehmet Yıldırır'a yakışmadı.


Araban'da zaferin mimari Mehmet Özdemir!

Araban'a gelince herkes bu ilçenin ya Yeniden Refah'ın yada CHP'nin kazanacağını söylüyordu ama MHP adayı Mehmet Özdemir seçimi kazandı. Buradaki zaferin baş mimarı da Mehmet Özdemir'dir, işi sıkı tuttu ve MHP adına seçimi kazandı. Halk bir kez daha hizmet edeni ve çalışanı seçti...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Erol Maraş Arşivi