Skor yazarı.. Spor yazarı..

Sezona basın toplantısında başkanı, yönetimi, teknik direktörü tek elini açarak hedeflerini ilk beş olarak açıklayan Gaziantep FK'da ilk üç maç sonunda alınan puan tek, sıralama son beş.
Şehirde , başkanda, yönetimde, taraftarda, yerel basında puansal anlamda büyük bir hayal kırıklığı var.
Benim için sürpriz mi değil, zaten sezon başı transferlerinin hemen hemen hepsinin küme düşen takımlarından olduğunu, bunun yanlış bir strateji olduğunu yazmıştım.
Şimdi gelelim Malatyaspor maçına !
Benim için süpriz olan Gaziantep FK takımının özellikle ilk yarıda ki harika oyun planı, saha yerleşimi, istek, arzu ve hırsı, inanılmaz kötü bir zemine rağmen deplasmanda Malatyaspor takımını sürklase etmesiydi.
Sagal ile sağ direk, yetmedi Papy'nin kafası ile sol direk, kaçan goller, rakibi yarı sahasına hapset, ön, arka direk koşuları, top yapan ve geriden Papy'nin liderliğinde kusursuz oynayan, istediklerini sahada yapan bir takım ama 45. Dakikada sahanın, takımın bana göre mevkisinde Türkiye liginin en önemli oyuncusu Papy'nin kendine olan aşırı güveninde yaptığı hata, topa çıkmaması sonrası Malatyaspor ummadığı anda bir gol bularak devreye önde gitti. İkinci yarı bu kez Recep Niyaz ile Scudd, Jeferson ile Patriot, Sagal, kim görürse şut kaleci, defans olmuyor. Bu kez yine savunmanın en iyi isimlerinden Tosca, Papy'e nazire yaparcasına hata ve Tetteh'e ikram ve gol.
Yürüyen, oyun planı olmayan, orta alanda top yapamayan, savunmasında hatalar yapan, ofansif anlamda kendileri yerine bizim hatalarımızdan buldukları iki golle üç puan bulan Malatyaspor.
Hakikaten golleri çıkartsan ve maçın sonucunu bilmeden birilerine izletsen kalite ve sıklet farkı der, maçı Gaziantep FK'nın rahatlıkla farklı kazandığını söyler.
Ama futbol böyle bir oyun, hata affetmez, laubalilik, kendine aşırı güven bunları size fazlasıyla ödetir.
Gaziantep FK'da sorun yeni transferlerin takıma katkılarının soru işareti ve santrofor eksiği.
Şöyle düşünün bu takımda dünkü maçta bir Muhammet Demir, bir Kayode veya iyi bir santrofor olsa sonuç ne olurdu ?
Veya Maksim , Sagal ile birlikte orta alanda sazı ellerine alsa.
Bu takım üç maçtır neredeyse 5 + 5 oynuyor. Sagal ve Joao'dan santrofor olurmu ?
Borwen inşallah müzmin sakat değildir, yoksa oynatılmalı.
Erol hocam ;
Türkiye'nin şu anda ekonomisi en rahat. Ulusal, yerel, taraftar, yönetim baskısı olmayan bir takımdasın. Geçmişte Malatyaspor İstanbul cephesi Adil Gevrek, Malatya cephesi Ali Ravcı ve yerel medyası, Alanyaspor Çavuşoğlu sistemi ve Fenerbahçe'de Ali Koç, Emre ve Volkan abi sistemine karşın burası senin için cennet.
Ama herkesin aksine bu milli ara, sakatların iyileşmesi, futbolcuların birbirleri ile daha iyi anlaşması, hava sıcaklıklarının biraz daha düşmesi ile bu takımın sahadaki görüntüyü, tabelayada yansıtacağının ışıklarını gördüm ve şimdi beklemek Erol Bulut ile ekibine destek olmak lazım.
Çünkü bu takımın hepsini kuran, transferleri yapan, tesisin ve kulübün anahtarı kendisinde olan Erol Bulut'u şimdi tartışmak ve göndermek için kazanın altına odun taşımak her şeyi sil baştan etmektir. Buda para, yeni transferler ve sonrası kümedir.
Onun için şimdi herkesin akıllı, sakin, sabırlı, panik ve telaş yapmama zamanı.
Şaşırdınız değil mi ;
Herkes benden sanki Sagalın, Recepin patriot ve Scudd füzeleri gibi eleştri beklerken Erol Bulut ve takım desteğine.
Bu takım transferlerde hata yapabilir ama Beşiktaş ve Malatyaspor maçında oyun anlamında ışıltıları gösterdi. Bu takımın sorunu Maksim'in fizik ve kafaca takıma dönüp, santrofor ve gol sorununu çözdüğü anda Gaziantep FK iyi olacaktır.
Eleştri ayrıdır, kişisellik ayrı. Ben kötü olduğunda yine eleştireceğim ama şimdi sil baştan yapmak, asmak, göndermek değil, destek zamanı.
Skor yazarı olmak ile spor yazarı olmak arasındaki ince fark budur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi