Falcao, Albayrak, Berna Gözbaşı, Gaziantep FK ve Vah Türk Futbolu!

Yıl 2018 Galatasaray başkanı Mustafa Cengiz ve As Başkan Abdürrahim Albayrak " Come Too Galatasaray " etiketi ve tweetleri ile 32 yaşındaki sakatlığı öne sürülen Monacolu Falcao'yu özel jetle İstanbul'a indiriyor. Yanında Abdürrahim Albayrak sanki İstanbulun surlarına bayrak diken Fatih Sultan gibi gururlu, beş milyon euro imza parası, 3,5 milyon euro, üç yıllık imza bonuslar ile birlikte neredeyse maliyet 20 milyon euroyu buluyor. Yani türkiş lira eski parayla 200 trilyon.
Şimdi özel uçakla getirdikleri Falcao'yu bırakın tarifeli uçağı ellerinden gelse mültecilerin şişme botuyla gönderecekler.


Peki getiren, poz veren, para veren başkan Cengiz ve Albayrak nerede ?

Kendi holdinglerinin başında 20 milyon euro Galatasaray'ın borç hanesinde.
Kendi şirketlerinde bunu yapan genel müdüre ne yaparlar, boğazdan tekmeyi vurup, soğuk sularda balıklara yem ederler.
Ama burası Türkiye borç ve fatura kulübe ilginç olan basına ve taraftara göre en büyük başkan ve yönetici bunlar.

Berna Gözbaşı....!


Futbolun süper ligteki bayan başkanı. Kayserispor'da iki sezonda tam sekiz teknik direktör değiştirmiş. Geçen sezonun son beş maçında takımı kümede bırakan Yalçın Koşukavak ile kamp, hazırlık, transfer derken ligin ilk maçındaki mağlubiyetten sonra gönderdi ve beş milyon tazminattan bahsediliyor.
Acaba bu futbolu çok bilen, seven, küme düştüğünde ağlayan, pandemi sezonunda takım sayısı çoğaltılarak kümede kalan bu büyük, büyük çok büyük başkanın kendi holdinginde ve fabrikasında iki senede sekiz tane genel müdür değiştirdi mi ?
Genel müdürlerine milyonluk tazminatlar ödedi mi ?

Erdal Güneş, Sa Pinto, Miranda ve Rashid...!

Sumudica Sivasspor maçından sonra kovulunca televizyonda, radyoda bas bas bağırdım, gazetemdeki köşemde gelin yazık etmeyin. Takımın puanları zaten yeterli, Erdal Güneş 25 yıldır bu camianın içinde, genç takımdan, a takıma kadar oynadı, dört yıldır da bu takımın içinde hocalık yapıyor, şimdi değilse ne zaman getirin, güvenin takımın başına dedim.
Erdal Güneş ne babamın oğlu, ne kan bağım var, ne para bağım. Sadece bu şehrin çocuğuna geçmişte Sakıp, Hüseyin, Nurullah, Bünyamin, Erol, Fatih, İsmet, Bünyamin, Şahan, Güneş ve benzerlerine yaptığım gibi sahip çıktım.
Kimse peşimden gelmedi, yönetim ve başkan başarısızlıktan korkup risk alamadı. Sonuç Sa Pinto dört yardımcısı ile birlikte geldi Miranda ve Rashid'i transfer ettirdi. Kulübe maliyeti futbolcular ile birlikte bir milyon euroyu aştı.


Pinto gitti, Rashid ve Miranda'yı hatırlayan var mı ?


Sonuç ;


Türkiyede futbolu bilenlerin yetkisi yok, yönetenlerin bilgisi yok.
Onun için türk futbolu kulüpleri kapatıp mezarlığa gömerken, 20 kulübün borcu 20 milyara dayanmış.
Boş verin ihracaatı ithalata devam. Nasıl olsa bu şehir ithalat ve ihracat şehri, 12 milyar doları organizede kazanalım, Kalyon'da dağıtalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi