Futbol Okulları ve Bim, Şok, A101'ler...!

Futbol Okulları ve Bim, Şok, A101'ler...!
Dikkat ettiniz mi ?
Son zamanlarda neredeyse her mahalle ve sokakta Bim, Şok ve A101'ler gibi her tarafta futbol okulları açılıyor.
Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzon, Bursa, Altınordu, Ankaragücü kısaca her ligten, her renkten takımın ismi ve arması altında futbol okulları faaliyet gösteriyor.
Ve hepside istisnasız süper ligin yıldızlarını arıyor.
Peki aylık 150 ve 500 tl arası para toplanan ve haftada iki, üç gün asgari iki saat antreman yapan bu okullardan hiç bugüne kadar bırakın süper ligi, 1. lige, 2.lige giden futbolcu oldu mu ?
Sadece burayı bırakın 81 ilde faaliyet gösteren dört büyük takımın futbol okullarından bir tanesinin değil oynadığı, 30 kişilik kadrosuna giren var mı ?
Bunları neden yazıyorum ?
Çünkü genellikle fakir aileler dişinden, tırnağından kestikleri paraları bu futbol okullarının ismine, formasına, armasına güvenip geleceğin Arda, Altay, Yusuf Yazıcı, Rıdvan Yılmaz hayaliyle buralara gönderiyorlar.
Sonra hayaller Wembley ve Paris Gerçekler Batur sahası bile olmuyor...!
Hadi buraları işleten genellikle futbolu bırakmış yaşları 40 ve 50 civarı hocalar iş bulamadıkları için, tek meziyetleri futbol topu olduğu için yaşamlarını idame ettirmek için buna mecburlar.
Ya Milli Eğitim'de beden eğitimliği yapıp, futbol okulu açıp, yada ortak olarak okuttuğu talebeleri buraya gönderip para kazanmak nedir ?
Allah aşkına ya...!
Onun için bu futbol okullarına başta Gaziantep FK olmak üzere Bal Ligi, amatör takımlar, Belediyeler, Beden Terbiyesi işbirliği ile göstermelik, BİM, ŞOK, A101 mantığından kurtarıp ailelerin hayalleri ve çocukların geleceği ile oynamadan gerekirse geçmişteki gibi mahalli lig mantığı ile maçlar organize edilebilir.
Birde İsmail Acar efendi Gaziantep'in her semtinde, ilçelerinde belediyelerin ve beden terbiyesinin sahaları var.
Onun için bir an önce buralara GFK futbol okullarını kurdur, gönder hocalarını bunların başına.
Yeter bu Gaziantep futbol ailesi ve alt yapısını soktuğun kaos. ASKF kavga, TÜFAD kavga, hakemlerle kavga, ailerle kavga, basınla kavga.
Unutma futbol dünyasının içinde kalacaksan ve bu şehirde yaşayacaksan, gezeceksen, maçlara geleceksen bu yaptıkların sana görevin bitince yol, su, elektrik olarak geri dönecektir.
Haberin olsun...!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi