Gaziantep FK ve transfer..!

Son bir aydır eskilere daldık gidiyoruz. Yani kuyumcu ustalığı titizliği ile yıkılan, şimdi yerlerinde yeller esen deştitarla, karşıyaka, zerdalilik, kavaklık, Kamil Ocak'ta kalan eskileri, anıları, unutulan büyük isimleri yerin altından titizlikle çıkarmaya, unutturmamaya, Gaziantep FK'yı yönetenlere, şehre, bürokrasiye, spora ithal edilen belediye, kamu bürokratlarına işte Koçero, Sakıp Özberk, Safcı Aziz, Kıllama, Hökümet, Yaşar Sevim, Kalıpcı Mamet, Ata Aksu, Karadayı, Bahri Biner, Hasan Çalışıcı, Ramiz Camcıoğlu ve diğerleri demeye çalışıyoruz.
İyi ki de eskilere dalıyoruz.
Baksanıza bizim spor Müdürümüz Mustafa Teke'nin ortaya çıkardığı Gaziantep FK Başkanının Adıyaman 1954 Kulübünün transfer resminin altına yazdığı " Ben Gaziantep FK Başkanı Cevdet Akınal, isterseniz Adıyaman 1954 Kulübüne kiralık olarak futbolcu verebiliriz " yorumunu ortaya çıkardı.
Ortalık karıştı ve sonra yorum silindi, buhar oldu.
Sahi nereden, nereye Gaziantep futbolundaki transfer hikayeleri yazayımda, iyi okuyun Gaziantep FK başkanı ve yöneticileri..!
Cem Uzan İstanbulspor Kulübü Başkanı, Ayhan Akman transferin gözdesi ve Uzan özel uçağı ile Gaziantep'e geldi. Karşıyaka Halil Usta'da kebap yendi, bizde takipteyiz. Belediyede pazarlık 7,5 milyon dolara çıktı ve el sıkışıldı. Ertesi gün Ayhanın isteği ve Beşiktaşın 8,5 milyon vermesi ile pazarlık Kara Kartal lehine bitti.
Ali Şen Boliç için özel uçağa atladı yanında rahmetli Şadan Kalkavan ile Gaziantep'e geldi, Boliç ile başlayan transfer Mustafa Özer bonusu ile çok müthiş bir rakama bitti.
Aziz Yıldırım Johnson ve Preko için Gaziantep'e geldi, dolarları bankaya aktardı, uçağına ikisini bindirdi, Kadıköye indirdi.
İbrahim Toraman için Türkiye birbirine girdi, pazarlık kızıştı ve 6 milyon dolarlı rakamlara Beşiktaş'a gitti.
Tabata, İbrahim Üzülmez için Beşiktaş neredeyse Fulya Tesislerinin tapusunu verecekti.
Erhan Namlı, Cem Beceren ve Fatih Tekke için Mehmet Ali Yılmaz, Trabzon, Gaziantep arasına havayolu köprüsü kurdu.
Cenk Tosun buradan Beşiktaş'a gitti, Tosun Paşa oldu.
Kısaca bu şehir ve takımı dört büyüklere, Anadolu takımlarına futbolcu sattı, yetiştiriciliği, izlemeyi, satmayı, transferi öğretti.
Şimdi gelinen nokta Adıyaman 1954 ve " İsterseniz size kiralık futbolcu verebiliriz "
Ne diyeyim, ne yazayım...!
Sadece allahım aklıma mukayyet ol diyorum....!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi