Gaziantep Modeli Alt Yapı.!

Türk Futbolunda alt yapı konusunda herkes konuşur. Ama icraata gelince, başkanda, yönetimde, teknik heyette korkar. Çünkü futbolda hele süper ligte her yönetim ve teknik direktör kısa vadede başarı ister. Bu konuda da haklılar. Çünkü kulüplerin ilk başarısız sonuçta gidecek kişi , başkan, yönetim ve 30 kişilik futbolcu grubu gitmeyeceğine göre en zayıf halka teknik direktördür.
Onun için alt yapı sabır, bilgi, emek, organizasyon ister.
Gelelim nasıl bir alt yapı?
1 - Gaziantep artık küçük nüfusu 300 binlerde bir Anadolu şehri değil. Müthiş ekonomisi ve para girdisi ile bu şehir ekonomik olarak cazibe merkezi. Şehrin doğusundan, batısından, güneyinden, kuzeyinden genişleyen ve gettoların, banliyoların oluştuğu bir metropol.
O zaman bu alt yapıyı bir kişinin bilgisine, beynine veya Binevler Hasan Doğan ile Seyrantepe tesislerine hapsedemezsiniz.
Onun için Beykent, Gazikent, Şehreküstü , düztepe, Binevler, İbrahimli, Onkoloji gibi yerlerde Gazikent Futbol Akademisi altında takımlar oluşturmalıyız. Tesisler var zaten. Buralarda görevlendireceğimiz idealist hocalar bu bölgedeki çocuklara eğitim verecek. Kendi bölgesinde olduğu için ulaşım riski ve zaman kaybı olmayacak. Aynı zamanda aileleride bu yapıyı yakından takip edecek.
2 - Gaziantep Futbol Akademisi Araban, İslahiye, Oğuzeli, Yavuzeli, Karkamış, Nurdağı, Nizip ilçelerinin yanında Kilis ilinde de açılarak bu ilçelerimizdeki bu potansiyel kesinlikle değerlendirilmelidir.
3 - Tüm Belediyelerin, milli eğitim ve gençlik spor birimleri ve daire başkanları var. Ama bunların ne Gaziantep FK takımı, nede bu şehirle koordineleri var. Bunlar her yaz 30 günlük göstermelik kurslarla değil, şehirle, takımla bütünleşmesi yapılmalı.
4 - ASKF yani amatör futbolu Yönetenler artık belediyeden, valilikten yıllık aldıkları malzeme organizasyonu yani Mehmet Tekerlek amcanın yaptığı topla dağıt, bitsin ağıt mantığından vazgeçmeleri lazım. Bunun yoluda okullar, belediyeler ve Gaziantep Futbol Akademisi işbirliğinde.
Kurun bu alt yapı modelini gelsin yeni Toramanlar, Kemal, Polat, Erdal, Bekir, Murat, Mahmut 'lar.
Yoksa alt yapıdan Ukraynalılara imza attirmaya, kendinizi kandırmaya devam.
5 - Ve en önemlisi piramit yapıyı kurmak. Bunun için Bal liginden bir takımı alıp destek vererek 3. Lige çıkarmak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi