Beyaz ve Siyah..!


75 günlük hasret ve ilk maç deplasmanda geçen yılın Türkiye Kupası sahibi ve süper kupa finalisti Sivasspor.
Onlarda bizim gibi teknik direktör değiştirmediler. Hemen hemen geçen yılın aynı kadrosu.
Biz ise hoca dışında sportif direktör dahil her şeyi sil baştan yaptık. Geçen yıl 14 transfer yapmıştık. Bu yıl şu ana kadar. dokuz transfer. Maça beklediğimden iyi başladık. Kale Günay aynı,  Kitsiu, Papy,  Ertuğrul aynı. Maksim,  Furkan aynı,  Joao aynı. Markovic, Mustafa,  Jevtovic,  Matej yeni. İlk yarı boyunca oyunun kontrolü,  top, pozisyon zenginliği bizdeydi. Maksim 'de Lincoln vari bir golle öne geçirdi. İlginçtir geçtiğimiz yılın kupa şampiyonu,  süper kupa finalisti nin arkasında taraftar yok, şehrin desteği yok   coşku   hırs yok. Şaşırdım bu arada cömertçe pozisyonları harcadık.
Sivasspor takımının iki tane oyun şablonu var. Bir tanesi uzun toplarda Yatabare'nin indirdiği toplara hızlı Gradelin birebir driplingleri ve ölü toplar.
İkinci yarı sanki o İlk yarıdaki takım gitti ve başka bir takım ve oyun anlayışı. Oyunu kendi yarı alanımızda kabul edince Yatabare,  Gradel,  genç Kerem ve Erdoğan ile yüklendiler ve gol bağıra bağıra geldi. Biz hamleleri geçen yılın hayal kırıklıkları Merkel,  Borwen ile yaptık. Olmadı oyunu tutamadık sonra Mirza ve Valmir hamleleri geldi. İlginçtir oyunun sonlarına doğru oyundan düşen Sivasspor önünde papy insiyatif aldı ve iki tane net pozisyon harcadı.
Kisaca İlk maç,  deplasman,  kupa sahibi,  süper kupa finalisti önünde tek puanla başlamak güzel ama takım yine Günay 'ın elleri ve kurtarıslaŕı Papy,  Maksim'in oyun aklına teslim. Peki santrofor nerede,  Muhammet Demir'in yerine gelecek forvet nerede. Bu takım 18 Haziran 'da sezonu açtı ve 6 Ağustos yani 50 gün sonra ligin ilk maçında geçtiğimiz yılın altı ayını hastanede,  iki ayını kulübede , iki ayını ülkesi Norveç'te geçiren Borwen kurtarıcı olarak sahaya sürülüyorsa vay halimize...!
Kisaca tabelacilar için sonuç iyi ama Günay'ın gol sonrası isyanı ve maç sonrası hüznü her şeyi anlatıyor.
İlk yarı Beyaz,  ikinci yarı Siyah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi