Gaziantep Futbolu…!

Bırakın Antalyaspor maçı ve sonucunu ; biraz dertleşelim.
Hafta içi akşam üzeri Gaziantep MSM önü ferrari, porsche, maseratti dolu. Vali, Belediyenin üst düzey bürokratları ile şehrin organize sanayisindeki ünlü iş adamları ile veliahtların olduğu masada konu Gaziantep FK.
Başkanlık makamının iki milyon dolar.
Yöneticilik makamının 100 bin dolar olarak belirlendiği yemek.
Konu Gaziantep futbolu ve takımın nasıl bu krizden kurtulacağı.
Bu futbolla ilgili toplantıda hayatının 40, 50 yılını vermiş Gaziantepli futbol adamları yok. Roma fatihi yok, Zimbru fatihi yok, Lens fatihi yok, Maccabi fatihi yok, Groningen, Lierse fatihi yok.
Ligte fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonsporu perişan edenler yok. Bu takımla Avrupa'da, ligte, kupada destanlar yazanlar yok. Kemal, Toraman, Murat Ceylan, Mahmut, Mehmet Polat, Alper, Erdal ve onlarca futbolcu yetiştirip satanlar yok.
Batista, Lima, Tabata, Jaziri, Bouazizi, Batista, Preko, Desire, Karcemaskas, Maksim, Kirivov ve onlarca yabancı futbolcuyu bedava bulup getirenler yok.
Son üç aydır bu takım başkansız, yönetimsiz ve sadece iki haftada beş başkan adayı görüntüde, 15 tane başkan adayı perde arkasında reklam yaptı, neler oluyor, neden böyle diyen yok.
Bu takım sadece iş adamı, bürokrat kimliğine ve paraya tahvil edildi. Bu takım Şehreküstüden, Düztepeden, Karşıyakadan, Karataştan, Hoşgörden, Yazıcıktan, Çıksoruttan kısaca Gaziantep'ten kopmuş ve zenginlerin cebine mahkum edilmiş bir takım görüntüsüne girdi.
Bu takım kazanır, kaybeder önemli değil. Ama önemli olan haraç mezat başkanlık, yöneticilik makamlarının satılması.
Çok ağrıma gidiyor. Bu düzen ve durum.
Yazıklar olsun. Daha 10 yıl önce Fransa 'da UEFA kupasında destan yazan ve Lensi eleyen bu şehir ve takımı nerede, Lens takımı şu anda Fransa liginde Messi, Neymar, Mpabbe'li PSG 'nin sadece üç puan gerisinde.
Bu şehrin futbol takımını haraç mezat satanlara duyurulur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi