Mirza Cihan ve 10 puan..!

Mirza Cihan 26 Ekim 2000 Denizli doğumlu.
Babası Büyükşehir Belefiyesi  Genel sekreteri.
Babasının görevi nedeniyle 15 yıldır bu şehirde.
Futbola Mehmet Polat, Bekir İrtegün ve yüzlerce futbolcu yetiştiren Gaziantepspor Paf takımı ile Türkiye şampiyonluğu yaşayan bu şehrin alt yapısına ve gençlerine 50 yıldır hizmet eden Ömer Akyılmaz hocanın eline 9 yaşında teslim edilir. Tam 7 yıl 365 gün binlerce antreman ve maçlarla yetişir, gelişir. Kimse babasını, işini, resmi plakasını bilmez. Babası Sezer Cihan 'da bir kez olsun hocanın yanına gelmez, baskı kurmaz, mobbing uygulamaz. Yedi yılın sonunda Mirza'yı beğendiklerinde, istediklerinde Babasının haberi dahi olmaz. Büyükşehir alt yapı sonra Galatasaray ve milli takım alt yaş gruplarında oynar.  Yeniden Gaziantep FK süper lige çıkınca döner.
Kamplar, antremanlar, hazırlıklar en çok çalışan, idman kaçırmayan, özel hayatına dikkat eden birisi.
Ama en büyük handikapı soyadı, Babası ve Babasının Belediye genel sekreteri, ve Gaziantep FK 'nın başkan vekili olması. Ağzıyla kuş tutsa başarı kendine değil babasına yazılıyor. Başarısızlıkta ilk linç edilen bu genç çocuk.
Üstelik yıllardır en az kontrata imza atanda Mirza Cihan.
Hatayspor maçında ilk kez 11'de sahada yer aldı. Kolay mı o heyecan, adrenalin elinden geleni yaptı veya yapanadı 
Maç sonrası takım geçtiğimiz hafta önceki sezonun şampiyonu Trabzonspor'a beş atan Antalyaspor 'a aynı tarifeyi uygulamış. Üç Hatay ve bir Sivasspor deplasmanından 10 puan çıkarmış. Lider takımın keyfini yaşamak sevincini doya doya yaşamak yerine Mirza Cihan ve Babası Sezer Cihan 'ı sosyal medyada linç ettiler ve halende devam ediyor.
Allahsız, kitapsızlar bu şehir 10 senedir alt yapıdan bir tane çocuk çıkaramamış hasbelkader Mirza sahada ona vurmak yerine Arda Güler, Ahmet Can, Emirhan, Ersin gibi sahip çıksanıza.
Linç edeceseniz milyonlarca euroyu alıp giden Mesudi , Borwen, Merkel, Mendy, Sagal, Recep Niyaz, Doğan Erdoğanı gibileri linç edeceksiniz.
Unutmayın şu anda lider takımın yaratıcılarından ben dahil herkesin hatta en yakın mesai arkadaşları ile ters düşme pahasına Erol Bulut 'un arkasında duran Sezer Cihan 'dır.
Bırakın da şu beş gollü galibiyetin ve liderliğin keyfini şehir olarak doyasıya çıkaralım ve önümüzdeki hafta ki Galatasaray maçına hazırlanalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi