Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Rus milyarderlerin ayak sesleri - Fatma Şahin, Ak Parti’nin gururu

Artık bizde ne yapacağımızı şaşırdık. Gaziantep öyle bir şehir ki; hem ortadoğunun hemde uzak doğunun en büyük tedarikçi şehirlerinin başında geliyor. Bu nedenle en çok Gazianteple ilgili Rus milyarderlerin Ukrayna-Rusya savaşından dolayı yeni yatırım yeri olarak Gaziantep’i seçecekleri dedikodusu alıp başını giderken ve ayrıca Türkiye’nin en büyük ayçiçek yağı fabrikalarının burada olması nedeniyle gemilerin Mersin limanına gelmesi gerçekten de ayçiçek yağının ucuzlayacağını görüyoruz. Bunun yanında yine Rusya ve Ukrayna’da yatırımları olan ABD’li ve AB şirketlerinin çoğunun da Gaziantep’te yatırım yapmayı planlarına aldıkları söyleniyor.

RUS MİLYARDERLERİN AYAK SESLERİ

Türkiye’nin en büyük sanayi bölgesine sahip olan Gaziantep, bünyesinde halı, gıda, gazlı içecekler, kimyasal ve buna benzer bir çok sektörde üretim yapıyor. Birde son dönemlerde en önemli yatırımlarından bir tanesi dünyanın en büyük çocuk bezi üreticileri ile ıslak mendil ve maskenin hammadesini sağlayan fabrikaların çoğu Gaziantep’te bulunuyor. Bildiğim kadarıyla Novnmon (İşlenmemiş kumaş) üretim şehri Gaziantep olunca yatırımcılar tarafından burası dikkat çekiyor. Rusya-Ukrayna savaşı gerçekten de Türkiye ve Gaziantep’in lehine olmuş gözüküyor. Neden derseniz? ABD ve AB ülkeleri Rusya’ya uyguladıkları ağır ekonomik yatırımlardan dolayı bu savaştan kazançlı çıkacak şehir Gaziantep gibi gözüküyor. Rus milyarderler genellikle Gaziantep’i tercih etmelerinin başında burayı ortadoğunun ticari merkezi olarak listelerine almışlar. Önümüzdeki günlerde Gaziantep’e gelerek ne tür yatırım yapacaklarına karar verecekler.

4 CHP’LİYE RAĞMEN ŞAHİN ZİRVEDE

Türkiye’nin en büyük araştırma ve anket şirketlerinden birisi olan ORC, üç yıldan buyana 30 büyükşehir belediye başkanlarıyla ilgili sürekli anketler ve araştırmalar yapıyor. Üç yıldan buyana Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, anketlerde ikinciliği hep korumayı başardı. Ankette kimleri arkasında bıraktı, başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i geçmeyi başardı. Şahin, 4 CHP’li büyükşehir belediye başkanı arasında tek Ak Parti’li Büyükşehir Belediye başkanı olma başarısını da gösterdi. Tek kelimeyle söyleyelim. Ak Parti’nin Büyükşehirlerde gururu Gaziantep oldu. Tek geçemediği belediye başkanı CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş oldu. Yavaş’ta Ankara’daki çalışmalarından dolayı halkın takdirini kazandığını da net görüyoruz. Ama bu gidişle, önümüzdeki yapılacak anket ve araştırmalarda sayın Şahin’in Mansur Yavaş’ı geçerek zirvede yerini alacağını görüyorum. Ben bir söz biliyorum, “Allah çalışana verir”. Sayın Fatma Şahin’de çok çalıştığı için CHP’li rakiplerine nal toplatarak hem Gaziantep’in hem Ak Parti’nin hemde Türkiye’nin gururu olmaya devam ediyor. Ben bir Gaziantepli olarak Fatma hanımı alkışlıyorum. Kendisine de bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Erol Maraş Arşivi