Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Gaziantep OSB'de işçi-işveren barışını kim sağlayacak? Bu iş böyle gitmez...

Kim ne diyor bilmiyorum ama her kafadan bir ses çıkıyor. Biliyorsunuz Türkiye'nin en büyük Organize Sanayi Bölgesi Gaziantep'te bulunuyor. Burada her zaman rekor ihracatlar konuşuluyor ama ne var ki ne zaman asgari ücret zammı olsa OSB'de her fabrikanın önünde grev ateşi yanıyor. Anlam veremiyorum bu duruma... Bir fabrikada grev olursa hemen arkasından diğer fabrikada da grev başlıyor. İş verenler ve işçiler arasında birlik bir türlü sağlanmıyor. Ayrıca her grevin başında ise 2 isim var. Bunlardan birincisi EMEP Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca Demir diğeri ise sendikacı Mehmet Türkmen... Bıkmadan, usanmadan işçilerin haklarını aramaya devam ediyorlar, her eylemin her grevin arkasında baş rol oynuyorlar. Ben onlara kışkırtıcı yada provokatör de demiyorum. İşçilerin haklarını aramaları tabi ki de güzel bir şey ama neden çözüm yoluna gitmiyoruz?

OSB'de son bir aydan bu yana neredeyse 40 fabrikada grev var. Grevlerinde başında EMEP Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca Demir ve sendikacı Mehmet Türkmen var. Fabrikalara giderek işçilerin haklarını savunuyorlar. İkisine de bir şey deme hakkımız yok. Burada sorun bence işçilerde değil işverenlerde. Neden işverenler bir araya gelip ortak çözüm yolu aramıyorlar?
İşverenler Sevda Karaca Demir ve sendikacı Mehmet Türkmen ile oturup uzlaşma yoluna gitse hem grev olmayacak hem de çark dönmeye devam edecek. İki tarafta oturup karşılıklı talepleri dinlese, anlaşmalar yapsa bunları konuşuyor olmazdık. Kış günü sokakta grev yapan işçilere yazık değil mi? Bu işçilerin çalışıp para kazanmaları lazım....

İlk olarak Sevda Karaca Demir ve sendikacı Mehmet Türkmen işverenlerle konuşun ve bu soruna bir çözüm yolu arayın. Daha sonra ise Rize'den Gaziantep'e atanan ve şehrin sevilen Valisi Kemal Çeber'e bir şeyler söylemek istiyorum. Sayın Valimiz gerçekten de gece gündüz demeden bu şehri için çabalıyor. Ayrıca bilmeyenler içinde söylüyorum kendisi OSB'nin de müteşebbis başkanıdır. Yani OSB'de çalışan 400 bin işçiden sorumludur. Sayın Valimiz işveren ve işçi arasındaki sorunu çözebilecek güce sahip. Öte yandan Gaziantep'in sevilen ismi Fatma Şahin'inde bu işte etkin rol oynayacağını düşünüyorum. Ayrıca GSO Başkanı Adnan Ünverdi, GTO Başkanı Tuncay Yıldırım, GTB Başkanı Mehmet Akıncı, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek ve sivil toplum örgütleri bir araya gelerek işveren ve işçi arasındaki bu sıkıntıların çözülmesinde yardımcı olmalıdırlar. Ben artık Gaziantep'in grevlerle gündeme gelen bir şehir olmasını istemiyorum. Bu iş böyle gitmez işveren ve işçi arasında barış olmazsa ne sanayimiz ilerler ne de şehrimiz... Öte yandan Gaziantep Emniyet Müdürü Celal Özcan ve Jandarma Alay Komutanı Şen Paşa'da bu durumdan oldukça sıkıldılar. Onlara da barış yolunda önemli görevler düşüyor.
Ben bundan sonra barış olacağını ve bu sorunları daha fazla gündeme geleceğini düşünmüyorum...

AK Parti'nin MHP'ye verdiği ilçelerde neler oluyor?

Yine siyasetle baş başayız. Her hafta yazmak istemiyorum ama yine de yazıyorum. Günlerdir, haftalardır kim aday olacak kim aday olmayacak diye konuşuyorduk şimdi de hangi adaylar kazanır hangileri kaybeder diye konuşmaya başladık. Biliyorsunuz AK Parti Gaziantep'te Büyükşehir Belediyesi'nde Fatma Şahin'i, Şahinbey'de Mehmet Tahmazoğlu'nu, Şehitkamil'de ise Rıdvan Fadıloğlu'nu tekrar aday gösterdi. Fatma Şahin başta olmak üzere 3 adayda omuz omuza vererek çalışmalarına devam ediyorlar ve zafer bayrağını tekrar dalgalandırmak istiyorlar. Bunu Fatma Şahin'in seçim bürosu açılışında da gördük. Açılış demek doğru olmaz biz ona miting diyelim. Gerçekten de bir açılışa bu kadar ilgi gösterilmesi başta Fatma Şahin olmak üzere tüm AK Partili adayları kamçılamıştır. Bu isimlere ek olarak gayretle çalışan bir diğer kişi ise AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin'dir. Kendisi çok dürüst, iyi kalpli bir insandır. Benimde hem komşum hem de yakın dostumdur. AK Parti Gaziantep'te bu 4 ismin önderliğinde 10'da 10 yapmak istiyor ama işlerinin o kadar kolay olmadığını düşünüyorum. Özelliklede MHP'ye verilen ilçelerde.
AK Parti'nin aday tanıtım toplantısında MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay ve MHP Gaziantep İl Başkanı Mustafa Bozgeyik "Bizde satma yoktur, omuz omuza mücadele edeceğiz" dediler. Atay'ın dediğine hak veriyorum. Bu seçim göründüğü kadar kolay bir seçim değil. Özellikle yalanın ve dedikodunun bolca bulunduğu Gaziantep gibi bir şehirde.

Araban'da büyük tehlike: Hasan Doğru

Gaziantep'te dikkatle incelenmesi gereken ilçelerin başında Araban geliyor. Burada MHP adayı Mehmet Özdemir'in karşısında mevcut belediye başkanı Hasan Doğru var. Hasan Doğru geçtiğimiz seçimler de seçime CHP ile girip kazandıktan sonra AK Parti'ye geçmişti. 31 Mart seçimlerinde ise AK Parti'den aday olmayınca Yeniden Refah Partisi'nden aday oldu.. Hem AK Partili isimlerin hem de MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay ve MHP Gaziantep İl Başkanı Mustafa Bozgeyik'in Araban'da kazanmaları için buraya özellikle önem vermeleri gerekiyor.

Karkamış'ta görünmeyen tehlike!

Karkamış'ta Bülent Tiryaki MHP'den aday oldu. Burada görmediğimiz bir tehlike var. Bu tehlike ise daha önce CHP ve AK Parti'de görev alan ve son olarak da İYİ Parti'den aday olan Mehmet Polat var. Tabi bu isim hakkında seçildikten sonra AK Parti'ye geçecek gibi söylentiler olsa da kesinlikle dikkat edilmesi gereken bir isim olduğunu düşünüyorum. Öte yandan CHP'li başkanda Nizip'ten aday olunca burada sürpriz sonuçlar çıkabilir. Tiryaki'nin kazanma şansı var ama hem MHP hem de AK Parti burada Tiryaki'yi yalnız bırakmamalı.

Doktoroğlu kardeşler Nizip'te sırt sırta verdi!

Nizip'te geçmiş dönemlerde Hacı Fevzi Akdoğan uzun süren başkanlığında sonra ara verdi ve koltuğu yakın dostu Mehmet Sarı'ya devretmişti. 31 Mart seçimleri için ise tekrar Hacı Fevzi Akdoğan uygun görüldü ve aday oldu. Akdoğan'ın işi oldukça zor bu seçimlerde... Burada da eski AK Partili olan ve güçlü bir isim olan Mustafa Doktoroğlu tehlikesi var. Doktoroğlu Yeniden Refah Partisi'nden aday oldu. Öte yandan yıllarca MHP'ye emek vermiş bir isim olan Mustafa Doktoroğlu'nun kardeşi Şakir Doktoroğlu'na da dikkat etmek gerek. Nizip'te Doktoroğlu kardeşler sırt sırta vererek çalışıyorlar. Burada hem MHP seçmenini hemde AK Parti seçmenin oyu Yeniden Refah adayı Mustafa Doktoroğlu'na gidebilir.

Nurdağı'nda Hasan Dilek Yeniden Refah'tan aday!

Nurdağı'nda Hasan Dilek BBP'den aday olacaktı fakat Yeniden Refah adayı Orhan Yılmaz adaylıktan çekilince Yeniden Refah Partisi'nden ortak aday oldu. Burada Cumhur İttifakını adayı ise MHP'li Mehmet Yıldırır oldu. MHP seçmeni geçen seçimlerde büyük oranda BBP adayı Hasan Dilek'i desteklemişti. Dilek ise seçimi kıl payı bir farkla kaybetti. Burada da hem AK Parti'ye hem de MHP'ye büyük işler düşüyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Erol Maraş Arşivi