Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Erol Maraş Yazıyor: 'Kayıt dışı Suriyeliler Gaziantep'in başına bela! AK Parti'de İl Başkanlığı için sürpriz isimler!'

Ben yazmaktan yetkililerde ilgisiz kalmaktan sıkılmadı! Bugün bir kez daha kayıt dışı Suriyeliler konusunu gündeme getirmek istedim. Bildiğiniz gibi Gaziantep Türkiye'nin en büyük ihracat merkezlerinden birisidir. İstanbul, Ankara ve İzmir'in ardından her zaman 4. sırada gelir hatta zaman zaman sıçrama yaparak 2. veya 3. sıraya da geliyor ama bu şehrin büyük bir sorunu daha var. O da ne derseniz kayıt dışı Suriyeliler konusu derim.

Ben görüyorum inşaatlarda, esnafın yanında, bazı fabrikalarda ve hatta bazı tekstil firmalarında binlerce, yüzlerce kayıt dışı Suriyeliler çalışıyor. Bunların ne SSK ne de Bağkur kaydı var.
Benim hesaplarıma göre ticaret, sanayi ve esnaf odaları birliğinde 15-20 bin arası kayıtlı Suriyeli var. Bunları da diğer Suriyeli işçilerle birlikte topluyorum ediyorum sayıları 100-150 bini geçmiyor. Bu da gösteriyor ki Gaziantep'te kimlerine göre yaklaşık 1 milyon kimilerine göre de 700 bin civarında olduğunu söylüyorlar. Aslında kayıtlı Suriyeli sayısı da 480 bindir. İstanbul'dan sonra en çok Suriyeli Gaziantep'te bulunuyor.

Bence ev kiralarındaki ve gıda ürünlerindeki fahiş fiyat artışları da kayıt dışı Suriyeliler tarafından artıyor. Geçenlerde de yazdım bu insanlar her yerdeler. Uçaklarda en lüks sınıflarda seyahat ediyorlar, en lüks restoranlarda yemekler yiyip eğleniyorlar. Biz Gaziantepliler ise buralar ancak rüyalarımızda görebiliyoruz. Benim tahminlerime göre bu insanların yıllık 2 milyar dolarlık bir zararı var ekonomimize.
Hep söylerim başta eski Gaziantep Milletvekili olan ve şimdiki Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bu durum ile ilgili bir mücadele vermelidir. Eğer bu sorunun önüne geçilmezse bugün değilse de ileride bir gün bize çok büyük sorunlar çıkaracaktır. Bunun ilk örneği de komşu kentimiz olan Kilis'tir. Sınır kentinde Kilisli vatandaşlardan çok Suriyeliler yaşıyor. Bunun önüne geçmezsek bu ileri de bize büyük sorunlar yaratacaktır....


AK Parti'de sürpriz il başkanı Güzelbey mi?

AK Parti Gaziantep'te en uzun il başkanlığını Eyüp Özkeçeci ondan sonrada Ahmet Uzer ve Ökkeş Eruslu yapmıştır. AK Parti Gaziantep'te 22 yılda Murat Çetin ve Ertuğrul Teymur ile birlikte toplam 5 il başkanı ile yola devam etmiştir. En kısa başkanlığı ise Murat Çetin ve Ertuğrul Teymur yapmıştır. En son görevde ise Murat Çetin bulunmuştur. Çetin ile ilgili fazla yorum yapmaya gerek yok. Kendi yolunda kendi sistemi ile bir yönetim anlayışını benimsemek istedi ama bazıları "fincancı katırlarını ürkütünce" görevde kalamadı.
İktidar partisinin il başkanı olmak kolay bir iş değildir. Murat Çetin içim iyi yada kötü bir şey diyemem. Bazı güçlerin karşısında durma şansı yoktu....
Şimdi gelelim yeni il başkanı kim olacak?

AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı için her gün yeni bir isim yazılıp çiziyor. Hatta yazılan bazı isimlerin göreve gelmesine imkan bile yok. Örneğin sosyal medyada Ercan Gör'ün ismi geçiyor. Ercan Gör ünlü bir iş insanıdır. Kendisi güçlü bir firmanın sahibi iken AK Parti İl Başkanlığı görevini kabul edeceğini düşünmüyorum açıkçası zaten kendisi de görevi istemez.

Buna benzer olarak Şamil Tayyar ve Sair Kirazoğlu'nun da isimleri başkanlık için geçiyor. Bana göre önemli görevlerde bulunan bu isimlerin göreve gelmesi pek mümkün gibi durmuyor.

Sürpriz isim Asım Güzelbey!


2 dönem AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Asım Güzelbey'in ismi yoğun olarak geçiyor ama ne var ki Asım Güzelbey başkanlık konusunda sessizliğini bozmuyor.


Tuncay Yıldırım en çok yakışan isim!

Başkanlık için bir isim daha var. Bu isim Gaziantep Ticaret Odası Başkanlığını başarılı bir şekilde yürüten ve kentin sorunlarına parmak basan Tuncay Yıldırım'dır. Yıldırım'ın ismi ilçe belediye başkan adaylıkları için de geçmişti. Ben Tuncay Yıldırım'ı AK Parti İl Başkanlığı için en güçlü adaylardan birisi olarak görüyorum. Yıldırım, Ticaret Odası Başkanlığı'nı yasal olarak yaparken AK Parti İl Başkanlığı görevine getirilebilir mi bunu bilmiyorum ama bana göre Tuncay Yıldırım bu göreve en çok yakışan isimdir. Tabi bir de Tuncay Yıldırım ne düşünüyor onu öğrenmek gerekir...


Kemal Kılıç!

MHP Gaziantep eski il başkanı olan ve daha sonra AK Parti'ye geçen Kemal Kılıç'ın da adı konuşuluyor. Bana göre Kemal Kılıç gerçekten de hem MHP'de hem de AK Parti'de iyi işler yaptı bu görev için de uygun olan isimlerden birisidir.


Dr. Mehmet Berk!

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekilliği yapan Dr. Mehmet Berk'in de adı siyasi kulislerde konuşuluyor. Berk bu seçimlerde belediye meclis üyeliğine aday olmadığı için resmen görevden ayrılmış olacak. Yıllardır siyasette etkin bir isim olan Berk'de il başkanlığı için uygun bir isimdir.


Nejat Koçer ve Mehmet Erdoğan!

Eski vekiller Mehmet Erdoğan ve Nejat Koçer'in ismi de sosyal medyada yazılıp çiziliyor ama bu iki tecrübeli isimde yaptığı açıklamalarla böyle bir düşünceleri olmadıklarını net olarak belli ettiler.


Halil Uğur!

Daha önce Murat Çetin'le beraber 3 isim arasında Şehitkamil eski ilçe başkanı, Şahinbey ve Belediye Meclis üyesi Halil Uğur'un ismi de ön plana çıkmalıdır. Uğur bu görev için gerçekten de biçilmiş kaftandır.


Latif Karadağ!

Daha önce Başkanvekilliği yapan ve milletvekilliğine aday olup listede yer almayan Latif Karadağ'ın ismini de gündeme getirebiliriz.


31 Mart'a kadar Şerbetçi ile yola devam!

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi AK Parti İl Başkanlığı için bir çok isim yazdık. AK Parti büyük bir camiadır. Yukarıda yazdığım isimlerinde hepsi ayrı ayrı çok güçlü isimlerdir ama ben AK Parti'nin 31 Mart'a kadar Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Murat Şerbetçi ile yola devam edeceğini düşünüyorum. Şunu da unutmamak lazım ki her an bir sürprizle de karşı karşıya kalabiliriz.

EMNİYET MÜDÜRÜ CELAL ÖZCAN İDDİALARIMIZI DOĞRULAR GİBİ!


6 ay önde Bitlis'ten göreve atanan Celal Özcan'dan biraz bahsetmek isterim. Kendisi göreve atanalı 6 ay olmuş ve Gaizantep'te de geçmişte çalıştığı için şehri iyi tanıyan isimlerden birisidir. Celal Özcan'ı Emniyet Müdürlüğü'ne eski Gaziantep ve İstanbul valisi olan ve şimdiki İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya göreve atadı. Özcan bu süreç içerisinde bildiği işleri yapmak için elinden gelen mücadeleyi veriyor.

Geçtiğimiz günlerde yol arkadaşım Raci Dölek'de bir yorum yaptı. Dölek "Herkes kendi adaletini kendisi vermeye çalışıyor Gaziantep adeta silah deposu" demişti. Bende bunlara katılıyorum... Gaziantep'te her ağacın arkasında her evin içinde bir kaçak silah bulunuyor. Emniyet Müdürü Celal Özcan'da bu dediklerimizi sanki duymuş gibi hemen ardından operasyon düzenledi. 3-18 Mart tarihleri arasında yapılan asayiş operasyonlarında 1433 şüpheli hakkında işlem yapılırken bunların 402'si tutuklanmış, 523 faili meçhul olay aydınlatılmış, 98 tabanca ve 54 tüfek ele geçirilmişti.
Sayın Özcan gerçekten de Gaziantep'in huzuru için çalışıyor. Benimde gördüğüm kadarıyla trafikte her kavşakta her ışıkta bir önlem alınmış. Buradan Emniyetin çalıştığını görebiliriz ama trafikte yapılan bu çalışmalar neden asayişte bu kadar çok yapılmıyor? Bu tür uygulamalar suçluları da caydırır, radardan çok asayişe ihtiyaç vardır. Her gün mutlaka bir cinayet işleniyor.
Bunun için diyorum ki, asayiş uygulamaları artırılsın, suçlular caydırılsın. Her insan başına bir polis koyamayız ama bunları yaparak da suç oranlarını düşürebiliriz.


Fadıloğlu'ndan 600 polise lojman!

Asayişten bahsetmişken 2 gün önce İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Gaziantep'e gelmişti. Yerlikaya ziyaretinde Gaziantep'e 600 yeni polis atandığını belirtirken, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'da 600 polis için kendi işçilerine yaptırdığı lojmanları tahsis etti. Bu yapılan gerçekten de takdiri hak ediyor...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mehmet Erol Maraş Arşivi