Prof. Dr. Sıtkı Göksu

Prof. Dr. Sıtkı Göksu

İnternet Dost Mu Düşman Mı?

İnternet sayesinde eski yıllara göre bilgiye ulaşmak çok daha kolay mı? Büyüklerimizden çokça duyarız eski zamanlarda bazı şeylerin ne kadar da zor öğrenildiğini. Eski zamanlardan hatırladıklarımız evlerimizin başköşesindeki koca koca ansiklopedi setlerinden yeni bir şeyler öğrenmek, dönüp dönüp tekrar okumak ve belleklerimize kazınmasını sağlamak. O zamanlar bilgiye ulaşmak için zaman, emek göstermek ve aynı zamanda bilginin kıymetini bilmek demekti. (https://www.mynet.com/prof-dr-coskun-internet-amacina-uygun-kullanilmali-180101409434)
Teknoloji Hayatımızın Merkezindedir. Bilgi dört bir yanımızdadır. Ne kadar da güzeldir istediğimiz anda ihtiyacımız olan bilgiye ulaşmak. Hızlı, tam zamanında, aradığımız her şeyi bulmak ve öğrenmek. Teknolojinin belki de bize sunduğu en faydalı fırsatlardan birisidir bu. Bilgisayarda bir program için yardıma mı ihtiyacımız var hemen internetten arama motorlarına sorarız. Eski yılları düşündüğümüzde ne kadar da zorla şartlarda öğreniyormuşuz bazı şeyleri oysa şimdi her şey elimizin altında, bilgisayarımızda, telefonumuzda, kitaplarda veya televizyonda izlediğimiz programlarda... (https://www.iienstitu.com/blog/internetteki-bilgiler-dost-mu-dusman-mi)

İnternete Yayılan Tüm Bilgiler Doğru Mu?

Yapılan araştırmalara göre internette yer alan bilgilerin büyük bir kısmı doğru değil. Web sitelerinin içerik konusunda denetim mekanizmalarının olmaması bu durumu büyük ölçüde etkiliyor. Birçok forumda ve web sitesinde yer alan bilgiler reklam ve ticari amaçlıdır. Bu yüzden gerçekten ihtiyacımız olan noktada evet çok kolay bilgiye ulaşıyoruz ama maalesef ulaştığımız bilgi her zaman doğru olmuyor. Yalnızca kaynağından emin olduğunuz içerikleri sosyal medyada paylaşın. Görselleri sorgulayın. (https://www.iienstitu.com/blog/internetteki-bilgiler-dost-mu-dusman-mi) İnternet hem yararlarını hem de zararlarını bulunduran kocaman bir sanal dünyadır. Türkiye’de internet kullanım süresi ortalama 10 saate kadar çıkmıştır. İnternette geçecek zaman ve sohbetler belirli saatlerle sınırlandırılmalıdır. İnternette tanışılan kişilere kesinlikle resimlerimizi yollamamalıyız. (https://sinemaktas.wordpress.com/2015/02/27/internet-dost-mu-dusman-mi/ ) İnternet kullanım süresine dikkat edildiği, faydalı amaçla kullanıldığı zaman iyi bir uşak, yardımcı olur. Bilgilere çabuk ulaştıran; eğitim, iletişim ve eğlence aracıdır. İnsan bu âleme ilim ve dua vasıtasıyla mükemmelleşmek için geldiğini unutmamalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Prof. Dr. Sıtkı Göksu Arşivi