Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Gaziantep Gerçekten BÜYÜK ŞEHİR! - Sanayi Odasın’a gençlik aşısı

Geçtiğimiz hafta “Müge Anlı ile tatlı sert değil, Müge Anlı ile Gaziantep” başlığı altında şehrimizde yaşanan olayları, canlı yayında konuşulanları dile getirmeye çalıştım. Daha sonra Müge Anlı hanımefendi bu yazımızı canlı yayında izleyenleriyle paylaştı. Oradaki amacımız Gaziantep’in bu tür olaylarla gündeme gelmesi bir yana, buranın yaşanabilir bir şehir olması. Gaziantep gerçekten büyük bir şehir. Müge hanımın söylediği gibi bu şehir büyüdükçe olaylarda artıyor. Maalesef bunun önüne geçmek zor gibi. Ama, biraz daha temkinli, biraz daha tedbirli olunursa ben inanıyorum olayların sayısı azalacaktır. Gaziantep’in önde gelen isimleri valimiz, belediye başkanlarımız, emniyetimiz, jandarmamız herkes el ele vererek önlemi artırırsa bu kadar olayın olmayacağına inanıyorum. Neden bu kadar olay oluyor Gaziantep’te der gibisiniz.. Çünkü, dünyayı kasıp kavuran küresel bir ekonomik kriz yaşanıyor. İster istemez bu kriz Türkiye’de de var. Akaryakıt zamları, gıda zamları, kiralar, elektirik, su, dogalgaz zamları derken inanın başımızı kaldıramıyoruz zamlardan. Eh.. Durum böyle olunca ister istemez ailevi sorunlarda çok oluyor. Krizin olduğu bir ortamda rahat etmek zordur. Kısa sürede bunu atlatabilirsek umarım canlı yayınlarda Gaziantep bu kez, yemekleriyle, baklavasıyla, tatlısıyla, fıstığıyla gündeme gelir..

SANAYİ ODASI GEREKENİ YAPTI
Daha önceki yazılarımızda söylemiştim; “Nedir bu koltuk sevdası. Oturan yapışmış gibi kalkmıyor” diye.. Yani yıllarca bu koltuklarda oturanlar gençlerin önünü açmadığı sürece gelişmemiz, büyümemiz ve yenilikçi olmamız biraz zor olacaktır. Fakat, Gaziantep Sanayi Odası bu kez seçimde gençleşmenin yolunu tercih etti. Genç isimler meclise girdi. Böylede olması gerekiyor. Çünkü, yenilikçi olursanız geleceğiniz daha iyi olacaktır. Umarım hayırlı olur..

ODALARDA USTALIK DÖNEMİ BAŞLADI
Son iki haftada Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Ticaret Borsası’nda seçimler yapıldı. Yeniden mevcut başkanlar göreve devam dedi. Bunlarla birlikte yeni meclis üyelikleri de oldu. Yeni üye olanlar hem heyecanlı hemde birşeyler yapmak istiyor. Ancak, asıl önemli olan şey başkanların artık tecrübeli olması ve bundan sonraki süreçte ne yapacakları.. Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım’ın, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi ve Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Akıncı’nın ustalık dönemleri başladı. Bu isimlerin bulundukları mevkii ve makama daha çok katkı sağlayacaklarından şüphem yok. Her üçüde ustalık döneminde mutlaka daha güzel işlerin altına imza atacaklardır. Tabi ki, bizlerde bunun takipçisi olacağız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Erol Maraş Arşivi