Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Ticaret Odası ve Ticaret Borsası seçimleri genel seçim gibi oldu! - Ak Parti sahada arı gibi, muhalefet gaziantep’e gelecek mi?

Gaziantep gerçekten büyük bir şehir.. Her yönüyle hemen hemen her hafta farklı gündeme geliyor. Büyük şehrin sıkıntıları da maalesef büyük oluyor. Ama, yaşanabilir bir kent ve güzel bir şehir Gaziantep. Geçtiğimiz haftalarda festival coşkusu vardı, bu hafta sonu Gaziantep’in gündemi Ticaret Odası ve Ticaret Borsası’nda omurga seçimleriydi.. Herkes grubunu belirledi, herkes kendi desteklediği ismi seçti. Bu kez seçimler Ticaret Odası’nda ve alışık olduğumuz o salonda yapılmak yerine Bayraktar Lisesi’nde gerçekleşti. Sandıklar kuruldu, sandık başkanları oluştu ve herkes oyunu kullandı. Hele hele çekişmeli geçen gruplar vardı, onların zaman zaman gerginliği oldu ama yine de sükunet içerisinde seçim oldu. Mevcut Başkan Tuncay Yıldırım ve ekibi Ticaret Odası’nda yinen kazanan grup olurken, Ticaret Borsası’nda ise Mehmet Akıncı ve Ahmet Tiryaki gruplarından rahat çıktılar. Bu da şunu gösteriyor ki, üyeler mevcut başkanlardan memnunlar. Yani yapılacak olan başkanlık seçiminde ise mevcut isimlerle yola devam edilecek gibi.
Bu seçimler şunu gösterdi. Özellikle Ticaret Odası’nın grup seçimleri adeta bir genel seçim havasında geçti. Gövde gösterilerine sahne oldu. Bu kadar büyütmeye ve abartmaya gerek var mıydı bilmiyorum ama, gruplar arasındaki çekişme bu seçim atmosferini maalesef bir parti seçimine ve genel seçime çevirdi. Aslında bir kaç gerginlik dışında oldukça sakin geçen Ticaret Odası grup seçimlerinde sürprizler oldu mu? Çokta olduğunu söyleyemeyiz. Hemen hemen beklenen sonuçlar çıktı ortaya. Şimdi bu seçilen arkadaşlara yeni 123 meclis üyesine seslenmek istiyorum. Orada sadece koltuğu doldurmak yerine Gaziantep için, ülkemiz için ne yapılabilir bunun çabası içerisinde olmalılar. Eğer bu meclis üyelisi sizler için bu kadar büyük önem arzediyorsa, o zaman Gaziantep içinde taşın altına elinizi koymak gerekiyor.. Bekleyip göreceğiz.. Bakalım başkanlık seçiminde ne olacak? Ama tekrar söylüyorum mevcut başkanlar yola devam edecek gibi…

AK PARTİ SAHADA ARI GİBİ, MUHALEFET GAZİANTEP’E GELECEK Mİ?
Daha önce yine söyledim şimdi tekrar ediyorum.. Geçtiğimiz Eylül ayı içerisinde 7-8 bakan Gaziantep’e geldi gitti. Bir takım incelemelerde, bir takım görüşmelerde bulundular. Yani, açılış falan bahane aslında bakanların gelişi seçim startının verilmesiydi. Ak Parti bakanları gerçekten kolları sıvayıp Gaziantep’te seçim startını verdiler. Yetmedi, geçtiğimiz hafta bir çok ilin Ak Partili milletvekili yine Gaziantep’e geldi. Esnafı dolaştılar, belediye hizmetlerini gezdiler ve nabız yokladılar. Burayı Ak Parti çok önemsiyor. Bakanlar, milletvekilleri burada nabız yokluyor. Ak Parti’de durum böyle olunca muhalefet ve 6’lı masa ne yapıyor? Bilmiyorum. Ama şu bir gerçek ki önümüzdeki günlerde muhalefet liderleri başta olmak üzere milletvekillerinin de Gaziantep’e akın edecekleri bir gerçek. Gaziantep aslında Haziran 2023 seçimleri için şimdiden hareketlendi… Dilerim kazanan Gaziantep ve Türkiye olur..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Erol Maraş Arşivi