Prof. Dr. Sıtkı Göksu

Prof. Dr. Sıtkı Göksu

Peygamberimizi Tanımak

Miladi takvime göre 17.10.2021-Pazar günü Peygamberimizin (A.S.M) doğum günüdür. Bu vesile ile tüm okuyucularımın Mevlit Kandilini tebrik ederim.

Cenab-ı Hak kainat yüz suyu hürmetine yaratılan Peygamberimize (A.S.M) ümmet olmayı, onu tam hakkı ile tanımayı ve sünnetine uymayı bizlere nasip eylesin. Amin.

-Peygamberimiz (A.S.M) ile ilgili olarak Kur’an bize ders vererek mealen der ki: ["De ki: Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin." (Ali İmran, 3/31)] büyük ayeti, Peygamberimizin (A.S.M) sünnetine uymak ne kadar mühim ve lâzım olduğunu pek kesin bir surette ilân ediyor. "Şu âyet-i kerime der ki: Eğer Allah'a muhabbetiniz varsa, Habibullaha, Allah’ın sevgili kulu olan Peygamberimize (A.S.M) tabi olunacak, uyulacak. Uyulmazsa, netice veriyor ki, Allah'a muhabbetiniz yoktur. Muhabbetullah varsa, netice verir ki, Habibullahın Sünnet-i Seniyyesine uymayı netice verir." "Evet, Cenâb-ı Hakka imân eden, elbette Ona itaat edecek. Ve itaat yolları içinde en makbulü ve en doğrusu ve en kısası, şüphesiz, Habibullah olan Peygamberimizin (A.S.M) gösterdiği ve takip ettiği yoldur."

-Peygamberimizin (A.S.M) en büyük mucizesi Kur’an’dır.

-Peygamberimiz doğduğunda “Ümmetim, ümmetim” demiştir. Mahşerde peygamberler bile “Nefsi, nefsi” dedikleri bir anda o yine “Ümmetim ümmetim” diyecektir. Biz böyle bir peygamberin ümmetiyiz.

-Bütün dünya kavmi ve kabilesi düşman olduğu halde O (A.S.M) bütün dünyaya meydan okumuştur. Ve islamiyeti dünyanın başına geçirmiştir.

-Dünyanın toprak olarak yarısı, nüfus olarak bir milyar üçyüz milyonu onun davasına sadakte-doğru söyledin deyip, tabi olmuşlardır.

-Sigara gibi bir alışkanlığı terk ettirmek dahi çok zordur. O zat (A.S.M) dem ve damarlara karışmış, terk edilmesi zor adetleri bir anda terk ettirmiş, o adet ve alışkanlıkların yerie en ali duyguları koymuştır. Kalplarin sevgilisi, akılların hocası olmuştur.

-Getirdiği din ile Müslümanların kısa zamanda büyük medeni kavimlerden daha üstün olmalarını sağlamıştır. O medeni milletlere Müslümanlar üstad olmuşlardır.

-Peygamberimiz Hz. Muhammed (A.S.M) daha önceki dinlerin yanlışlarını tahsis, doğrularını tasdik etmiştir.

- Peygamberimiz (A.S.M) ümmi olduğu halde geçmişten ve gelecekten doğru olarak haber vermiştir.

- Peygamberimiz (A.S.M) yolunu takip eden evliyalar ve asfiyalar onun davasının hak olduğunu tasdik etmişlerdir.

-Peygamberimizin doğruluğuna bir şahit de bini geçen mucizeleridir. Bazı sahabeler bir mucize ile Müslüman olmuşlardır. Bazıları Peygamberimiz (A.S.M) hiç mucize göstermeden yüzünü görerek “ Bu yüzde yalan olamaz.” diye Müslüman olmuşlardır. Bizim o sahih mucizeleri işitmemiz aynen görmek gibidir. Yani bin mucizeyi görmüş gibiyiz. Bizim inancımızın onlardan kuvvetli olması gerekir. (Risale-i Nur Külliyatından faydalanılmıştır.)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Prof. Dr. Sıtkı Göksu Arşivi