Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Şamil Tayyar Halkın Nabzını Tutuyor! BİM CEO’suna Sert Cevap

Şamil Tayyar.. Benim gibi gazeteci kökenli bir siyasetçi.. Hemde halkın içerisinden gelmiş, Gaziantep’in, İslahiye’nin ve Ankara’da yaşayanların nasıl bir durumda olduğunu çok iyi analiz edebilen tecrübeli ve deneyimli bir gazeteci.. Son zamanlarda marketlerde yaşanan fiyat tartışmasına noktayı koyan isim oldu Şamil Tayyar… Çünkü, vatandaşın alacağı bir ürün A markette farklı, B markette farklı fiyatlara satılıyor.. Durum böyle olunca bazı sıkıntılar ayyuka çıktı… Özellikle BİM marketlerinin Ceo’sunun konuşmaları da zaten bardağı taşıran son damla oldu..


MHP lideri Devlet Bahçeli’nin söylemlerine karşılık cevap veren BİM marketlerinin Ceo’su ve görevinden alınan Galip Aykaç’ın bu tutumu aslında vatandaşında tepkisine neden oldu. Durum böyle olunca bizim halkın içeisinden gelen vekilimiz Şamil Tayyar, açık ve net konuşarak sert cevaplar verdi… Tayyar sosyal medya hesabından, “Galip Aykaç’a ŞOK! Şok Yönetimi, BİM yöneticisi Galip Aykaç’ı Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı’ndan istifaya çağırdı. Önemli ama yetmez. Millete çemkiren o hadsiz, o edepsiz hesap verecek, asla yanına kâr kalmayacak” yorumundan sonra bu isim görevinden alındı. Gerek Gaziantep’te gerekse kendi ilçesi olan İslahiye’de halkın her zaman nabzını tutan Şamil Tayyar, daha sonraki açıklamasında ise “BİM yöneticisi Galip Aykaç’ın küstah açıklamalarından sonra istifası, halkın kazanımıdır. Uluorta herkese çemkirirken bundan sonra biraz daha dikkatli olur artık. Bu hadsizi Tarım Bakanı olarak önerenler de utanır umarım. Ne var ki bu yapısal sorun ciddiyetini koruyor” diyerek aslında mesajlarda verdi.. Yapısal sorunların giderilmesi, halkın alış veriş yaparken vicdanen rahat olması açısından uyarılarda da bulundu… Çünkü, bir marketten aldığını, diğer markette daha ucuz görünce halkımız bu kez şaşırıp kalıyor.. İşte sevgili Şamil Tayyar’ın yaptığı açıklamalar çok dikkat çekici.. O bizden birisi.. Halkın içinden gelen birisi.. Halkın alım gücünün ne kadar zor olduğunu çok iyi bilen birisi. Durum böyle olunca kanayan yaraya parmak basmış Şamil bey. Dilerim zincir marketler başta olmak üzere, diğer marketler bu olayı gözardı etmezler.. Her zaman bir Şamil Tayyar çıkarak engel olacak değil.. Herkes haddini ve hukukunu bilecek.. Vatandaşın alım gücüyle oynayan, ürünlerin fiyatlarını farklı farklı yazan marketler ayağını denk alacaktır.. Yoksa, olan benim halkıma, olan benim memleketime oluyor..


Bir başka pencereden bakarsak, marketlerde raflarda yazan rakamlar kasadaki rakam maalesef birbirini tutmuyor. Sanki serbest piyasa gibi hareket ediyorlar. İnsanlar, alış veriş yaptıktan ve ödemeyi yaptıktan sonra şaşkın bir şekilde bu kez fişini kontrol etmek zorunda kalıyor.. Öyle bir duruma gelindi ki, “acaba” diyerek fişi tek tek yeniden toplamaya başlıyor. Buda, marketlerin raf ve kasa oyununu ortaya koydu.. Bunlara önlem almak için denetim.. Denetim.. Denetim.. Başka yolu yok…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Erol Maraş Arşivi