Yıllarca Harcanan Gazintepspor'dan SONRA ve Şumidica'yla Gelen Gaziantep FK GERÇEĞİ...

Gaziantep'te gerek mahallelerde ve dahası toprak sahalarda oynanan Mehtapspor, Şehreküstüspor, Karşıyakaspor gibi mahalli kulüplerin arasında oynadığı, çakıl taşların adeta jilet gibi kestiği bacak ve kollarının yaralanmasına rağmen  mücadele ettiği toprak sahalarda futbol oynamak isteyen yüzlerce gencin sırf  spor aşkıyla üst liglere taşımak için yöneticileriyle ki her mahalle takımınının bir yöneticisi bulunuyordu; Ve bu yöneticler adeta dönemin 1. lig takımı olan Gaziantepspor'a merdiven takımı olup alt yapıdan futbolcu çıkartmaya çalışıyordu Gaziantepspor VE FUTBOCULARI

GAZİANTEPSPOR VE FUTBOLCULARI

Oğulcan Çağlayan: Türkiye'de onlarca "geleceğin 10 numarası" olarak gösterilen ve bir türlü istenilen seviyeye gelemeyen Oğulcan Çağlayan, 2014/2015 sezonunda Gaziantepspor'dan Kayseri Erciyesspor'a 365 bin euroya transfer olmuştu.

Orkan Çınar: 2015-2016 Sezonunda Gaziantepspor'da iyi bir peformans sergileyen Orkan, çalışmasının karşılığını Beşiktaş'a transfer olarak aldı. Siyah Beyazlılar, Gaziantepspor'a 22 yaşındaki oyuncu için 450 bin euro ödedi.

Fatih Tekke: Türk futboluna damgasını vurmuş, gol kralı oyunculardan Fatih Tekke de Gaziantepspor'da müthiş bir performans sergilemişti. Fatih Tekke, 2002/2003 sezonu başında 500 bin euroya Trabzonspor'un yolunu tuttu.

Yaw Preko: Gaziantep forması altında Fenerbahçe'ye attığı gollerle hatırlanan Yaw preko, Sarı Lacivertliler'de istenilen performansı sergileyememişti. Preko, 99/2000 sezonu başında o dönem için yüksek sayılabilecek bir bonservis ücreti olan 1,5 milyon dolara Fenerbahçe'ye transfer olmuştu.

Ekrem Dağ: Beşiktaş'ta oyandığı dönemde Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde açtığı dondurmacıyla gündeme gelen Ekrem Dağ 2008/2009 sezonu başında Gaziantepspor'dan Beşiktaş'a 1 milyon euroya transfer olmuştu.


Antonio de Nigris: 15 Kasım 2009'da hayatını kaybeden De Nigris, attığı gollerden sonra gol sevinçlerinde yüzüne taktığı maskeyle hatırlanıyordu. O da 2007/2008 sezonunda 1 milyon 100 bin euroya Gaziantepspor'dan Ankaraspor'a gitmişti.

İbrahim Üzülmez: Türk futbolunun en önemli figürlerinden, belki de hiçbir zaman beğenilmeyen ama aynı zamanda vazgeçilemeyen İbrahim Üzülmez, 2000/2001 sezonunda Beşitaş'ın 1,5 milyon euroluk bonservis ödemesiyle Siyah Beyazlılar'a gelmişti.

Batista: Brezilyalı Batista'da Antep'in müthiş keşiflerindendi. Bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle orta sahada adeta dinamo görevi gören Batista, 1 milyon 600 bin euroluk bonservisle 2001/2002 sezonu başında Galatasaray'a gitmişti.

Hakan Bayraktar: Gaziantepspor'da harika performansıyla göz dolduran Hakan Byaraktar, 2001/2002 sezonu başında Fenerbahçe'ye transfer olmuştu. Sarı Lacivertliler, takımda bekleneni hiçbir zaman veremeyen Hakan Bayraktar için 1 milyon 600 bin euro bonservis ücreti ödemişti.

GAZİANTEPSPOR'U İZLİYORUZ

Gaziantep FK zorda olsa yine 3 puanı almasını bildi. Açıkçası bu sezon her ne kadar oynanan oyunla taraftarı memnun etmeyen bir Gaziantep FK olsa da yine de kazanmasını biliyorlar. Bir futbol fanatiği olarak maçı izlerken içim geçmedi değil. Pozisyon açısından çok verimli geçmese de galibiyet yine bizim oldu. Tabi takımda oturmayan şeyleri de göz ardı etmemek lazım. Bu sezon Gaziantep FK'nın belli bir oyun planı yok gibi duruyor. Her maçta farklı bir Gaziantep FK görüyoruz sahada ama ben bunun yakın bir zamanda değişeceğini düşünüyorum. Sumudica bu işi bilen bir isim ve yakın zamanda sistemi de yerine oturtacaktır. Maça dönecek olursak Antalya karşısında gol atmakta güçlük çeken ve üstelik kilit isimlerinden istediği performansı bulamayan Gaziantep duran toptan golü bularak üç puanı almayı bildi. N’Koulou, Gradel’in korner atışında takımına adeta hayat öpücüğü verdi. Tabi bu golü gören Sumudica durur mu. Başladı şov yapmaya. Taraftarında gözüne hoş geliyor ama işte bu Sumudica ne yapsa yeridir. Futbol bu... Her maçta iyi oynayacaksın diye bir kural yok. Kötü oynadığın maçta bile kazanmasını biliyorsan bir şeyleri doğru yapıyorsun demektir....

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cumhur Dölek Arşivi