Gaziantep'te 30 Yıl Önce Kurulmuştu! Gaziantep'in Halı ve Tekstil Devleri İflasın Eşiğinde! Alacaklılar Kapıda Bekliyor!

Gaziantep'te 30 Yıl Önce Kurulmuştu! Gaziantep'in Halı ve Tekstil Devleri İflasın Eşiğinde! Alacaklılar Kapıda Bekliyor!
Gaziantep'teki hem halı hem de tekstil sektöründe öncü olan iki büyük şirket, iflas tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Konkordato kararı alarak mali sıkıntılarını aşmaya çalışmalarına rağmen, alacaklıların durumdan duyduğu rahatsızlık büyük.

Gaziantep'te yer alan, uzun yıllardır sektörde hizmet veren şirketlerin konkordato ilanı, yıllardır piyasada var olan firmaların da mali krizlerden nasibini aldığını gösteriyor. Otuz yıl aşkın bir süredir faaliyet gösteren, sektördeki başarıları ile bilinen şirket, piyasaya yaptığı bu duyuru ile adeta şok etkisi yarattı.

1995 YILINDA GAZİANTEP'TE KURULDU

Gaziantep'te 1995 yılında kurulan ve halı sektöründe öncü pozisyonda yer alan Karaca Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş., yıllık 4 milyon metrekareden fazla halı üretimi kapasitesiyle bölgenin saygın firmalarından biri olarak tanınıyor. Güney Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği'nin 2006 yılı raporuna göre ihracat alanında ilk 100 firma arasında yer alan Karaca Tekstil'in global başarıları, firma için verilen 1 yıllık konkordato süresi ile yeni bir döneme işaret ediyor. Bu süre zarfında, şirketin faaliyetlerini düzeltebilmesi ve iflas tehlikesinden sıyrılma şansı bulunuyor.

ekran-resmi-2024-05-08-15-20-54.png

Gaziantep'in tekstil sektöründeki diğer büyük ismi olan Vizyoner Tekstil İç ve Dış Ticaret A.Ş. de mali zorluklarla mücadele etmekte. Uzun yıllara dayanan deneyimi ve geniş ürün yelpazesine rağmen, şirket konkordato süreci başlatan Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nden verilen bir yıllık süre zarfında mali durumunu düzeltebilme mücadelesi verecek. Üretimini yurt dışına da ihraç eden firma, başta Amerika olmak üzere Romanya ve Almanya gibi ülkelerle güçlü ticaret bağlarına sahip. Şimdi firmalar için kamuya açıklanan bu 1 yıllık süre, iflasın soğuk rüzgarlarına karşı bir umut ışığı olabilir.

ekran-resmi-2024-05-08-15-21-38.png

Kaynak:yenicaggazetesi.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.