Gaziantep ve Marius! GAZİANTEP FK'nın YÜKSELİŞİ! ŞUMİDİCA'nın hakkı SUMİDİCA'YA!

Bu akşam Gaziantep Futbol Kulübü deplasmanda ligin yeni ekibi Samsunspor'a konuk oldu. Maçı temsilcimiz 2-1 kazandı. Açıkçası skor daha farklı olabilirdi ama olsun biz buna da razıyız. Sonuçta daha 2-3 hafta önce beraberliğe bile razı olan bir Gaziantep FK vardı. Ama şuan ki duruma bakıyorsunuz, ben bir taraftar olarak galibiyetten başka bir şey istemiyorum. Yazının başlığında da dediğim gibi "Sezar'ın hakkı Sezar'a!"

HAKKINI İSTEDİ DÜŞMAN İLAN EDİLDİ
Bana göre bu galibiyetin en önemli mimarı 'Paragöz' Rumen hoca Sumudica'dır. Evet yanlış okumadınız 'Paragöz Sumudica'.... Neden paragöz peki? Hakkını istediği için mi? Yoksa başarılı işler yaptığı için mi? Geçen haftaki köşemde de bahsettiğim gibi "Kaliteyi Ucuza Satın Alamazsınız." Futboldan az da olsa anlayan birisi bilir ki Sumudica bu işin ustasıdır. Zaten bunu 2 hafta gibi kısa bir sürede hepimize gösterdi.

MARİUS SUMİDİCA
Şimdi Sumudica öncesine bir bakalım. Ortada takım adına bir şey yoktu. Sahaya kırmızı-siyahlı forma altında çıkan 11 tane birbirini tanımayan adam vardı. Tek amaçları top oynamak olan, skor umurlarında olmayan ve sadece alacakları paraya bakan 11 futbolcu. Peki bir de bugünkü takıma bakın. Kanıyla canıyla mücadele eden bir takım gördük bu iki haftada. İlerleyen günlerde daha da iyi olacaktır. Benim futbolda çok sevdiğim bir söz vardır. Futbolcu ne kadar kaliteli olursa olsun futbolcuyu oynatan teknik direktördür.

KRAL ASLINDA ÇIPLAKTIR

Sumudica bu işi gerçekten de çok iyi yapıyor. Kriz durumunu iyi yönetti diyebiliriz. Hem taraftar hem de yönetim bu adama çok şey borçlu. Yerel medyada ve zaman zaman da ulusal medyada çıkan haberlere pek de aldanmamak gerekir. Sonuçta Sumudica bu işi babasının hayrına yapmıyor. Tabiki de hakkı olan parayı isteyecektir. İşinize gelmiyorsa yollarsınız. Sumudica ikinci kez takımın başına geldiğinde ah vah eden adamların, Gaziantep FK batacak diyenlerin surat ifadelerini de merak ediyorum açıkçası. Sumudica bugün sadece Samsun'a karşı kazanmadı. Kendisine ağır eleştirlerde bulunan sözüm ona futbol dahilerine karşı da güzel bir galibiyet aldı.....

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cumhur Dölek Arşivi