Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Erol Maraş YAZDI: 'Şehitkamil Belediyesi'nde Umut doğru yolda mı? - AK Parti muhalefet oldu? Gaziantep FK Allah'a Emanet'

Umut ve Özgür Yılmaz kardeşlerin ikisini de az da olsa çok da olsa yakından tanırım. Arada sırada Gaziantep'in duayen ismi CHP'nin "Yılmaz Savaşçısı" Zihni Kepkep'in yanında bir araya geliriz. Bu iki kardeşin bazı fikirlerini ve düşüncelerini de iyi bilirim.

Umut Yılmaz başkanlık sürecinde 40 günü geride bıraktı. Şimdi bakıyorum bu 40 günde ne yaptı diye Fatma Şahin ve Mehmet Tahmazoğlu'nun yaptığı işlerin aynısını yaparak kendisini seçmene karşı iyi göstermeye çalışıyor.

İyi bir şeyin kopyasını çekmek güzeldir ama ne var ki Gaziantep siyaseti de şovu sevmez, hizmeti sever.

Hizmet yoksa oy da yok!
Şimdi bir önceki yönetimi suçlamak o kadar kolay geliyor ki...
Oradaki başkan her şeyi bilemez bu imkansızdır. Küçük çaplı harcamaları kontrol etmesi de mümkün değildir.

Ben Rıdvan Fadıloğlu'nu yakında tanırım. Yanlış bir işi olduğunu da düşünmüyorum. Yanlış anlaşılmasın Rıdvan Bey'in savunucu değilim sadece doğruları yazmaya çalışıyorum...
Rıdvan Fadıloğlu yönetimi, Umut Yılmaz yönetimine 750 milyonluk bütçe bırakmış. Göl Restoranda her gün bir şey yapılsa ne olur yapılmasa ne olur. Şimdi ileriki zamanlarda orada kendi partililerine yemek vermeyecek misin? Dışarıda bir yemeğin maliyeti almış başını gidiyor.
Burada küçük rakamlar ile uğraşmayın. Fadıloğlu popülist faturalar yapmadı ve bunun faturasını da ödedi. Bu gerçeği kendisi de çok iyi biliyor. Seçim kaybedildi ve Fadıloğlu görevi Umut Yılmaz'a bıraktı. Tabi Fadıloğlu hakkında iddia ve dedikodu hep olacaktır.

Umut Yılmaz'ında eski Fadıloğlu yönetiminin 15 yıllık işlerini incelemesine bir şey dememde haksızlık olur. Ortada bir haksızlık, usulsüzlük varsa Cumhuriyet Başsavcılığını yeri belli.

Savcılık demişken bir de Şehitkamil Meclisi'nde olan bir tartışmadan bahsetmek isterim.

Mecliste Göl Restoranla ilgili iddiaları sonrası Umut Yılmaz'ın, Mehmet Haz'a " Hemen yarın savcılığa gidelim" sözünü söyleyip de ertesi gün kalkıp İstanbul'a gidip Halk TV'ye çıkması doğru bir hareket değildir.
Umut Yılmaz'ın önünde 5 koca yıl var. Her yerde Şehitkamil'in eski yönetimlerini kötülemesini doğru bulmam. Gaziantep sanayi ve turizm şehridir. Çıkıp da gastronomi şehri olarak çok pahalıyız demen bana göre yanlış bir davranıştı.

Eleştirmek kolay! Belki bende o koltukta otursam baktım bir şey yapamıyorum eski yönetimi eleştirirdim.
Kim yolsuzluk yaptıysa gün yüzüne çıksın elbet. Göz yaşına dahi bakılmasın.
Hep eleştirmek olmaz. Bir gazeteci, bir yazar olarak doğru bulduğumuz işlerden de her zaman bahsetmeliyiz. Mesleğimizin ilkeleri bunu gerektirir. Umut Yılmaz'ın Gaziantep'te 15 yıl Büyükşehir Belediye

Başkanlığı yapan Celal Doğan abimizle konuşması bana göre çok doğru bir işti. Celal Doğan her zaman halkın menfaatlerini ön planda tutan, çalışkan, sözünün eri bir başkandı. Bu konuda Umut Yılmaz'ı gerçekten de tebrik ederim...

Biliyorsunuz Özgür Özel'in "Gaziantep'i istiyorum" diye önemli bir açıklaması var. Umut Yılmaz biraz da bu sözün etkisinde kalmış olabilir. Ancak seçimlere daha uzun bir süre var. Eğer Gaziantep'i gerçekten istiyorsanız bu halka hizmet edin.

CHP'nin bu süreçteki en önemli ismi ki şüphesiz ki Şehitkamil Başkanı Umut Yılmaz olacaktır. Eğer CHP'yi 12 Eylül öncesinde olduğu gibi tekrar Gaziantep'in kalesi yapmak istiyorsanız halka yakın olmalısınız.
Popülist politikaları seçim öncesinde yaptınız. Şimdi verdiğiniz sözleri tutma vakti. Tüm emekliler senden büyük destek bekliyor. Tabi ekonomik olarak belediyenin bütçesi buna uygun olacak mı orasını bilmem.

Son olarak da Umut Yılmaz'ın A Takımına baktığımızda Cihan Ekinci, Yusuf Açıkgöz, Ceyda Gürsel ve Akın Bereketoğlu yer aldı. Cihan Ekinci iyi bir siyasetçidir, babası eski SHP İl Başkanıdır. Yusuf Açıkgöz'ü tanımam. Ceyda Gürsel'de eski yönetimden kalma bir isim. Son olarak da Şahinbey'den tanıdığımız CHP Şahinbey Belediye Başkan Adayı Akın Bereketoğlu var. A Takım'da ki isimler arasında en etkin ismin Cihan Ekinci olacağını ve iyi işler yapacağını umut ediyorum....

AK Parti Muhalefeti bilmiyor!

AK Parti Gaziantep'te hiç bir zaman muhalefet olmadı. Kurulduğu günden beri hep iktidar olduğu için muhalefet tanımına uzak kalmış bir parti ve bu işte de tecrübeli değil.
Şimdi ben bakıyorum AK Parti Şehitkamil'de 20 yıl sonra CHP'ye kaybediyor. Şehitkamil'de 20 yıllık bir AK Parti hikayesi var. Tam 20 yıl sonra AK Parti'nin hikayesi bitip CHP'nin hikayesi başlıyor.
Umut Yılmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den aldığı talimat ile Gaziantep'te güçlü olmak istiyor. Bunu da AK Parti'yi eleştirerek yapmaya çalışıyor. AK Parti'de hiç bir zaman muhalefet olmadığı için acemilik çekiyor.

Umut Yılmaz meclis toplantısı öncesi planını çok iyi yapıyor. AK Parti grubu da bu tuzağa düşüyor. Buna rağmen tuzağa düşmeyen bir isim var: Mehmet Haz.

AK Parti Şehitkamil Grup Başkanvekili Mehmet Haz siyasetten iyi anlayan bir isim olduğu için Umut Yılmaz'ın sorularına karşı partisini gücü yettiğince savunuyor. Haz'ın burada her şeye rağmen Umut Yılmaz'ın tuzağına düşmeyerek güçlü bir şekilde konuşmasını yapıyor.
Zaman zaman Haz ve Yılmaz arasında tartışmalar olsa da her iki taraftan da küçük düşürücü hareket olmaması ise takdir edilesi bir davranış. Siyasette bu tip atışmalar, tartışmalar her zaman olur.
Umut Yılmaz mecliste şov yapmaya çalıştı ve bunda az da olsa başarılı oldu diyebiliriz ama siyaseti uzun ince bir yoldur. AK Parti'de bundan sonra iyi tedbirler alır ve işin boyutu değişir.

15 yıldan bu yana Şehtikamil'de Belediye Başkan Yardımcılığı yapan Murat Özgüler'in bundan sonra bu meclise katılması gerekir. 15 yıllık emeklere gölge düşürmeye çalışan Umur Yılmaz'a karşı güçlü bir savunma yapması gerek.
Bundan sonra AK Parti muhalefeti de iyi öğrenmelidir....


Gaziantep Futbol Kulübü'nün işi Allah'a kaldı!

Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. Trabzon'da ki 2-0'lık skordan maçın 4-2 verilmesi, Hatay'da penaltının kaçırılması ve yanlış değişiklikler ve bunun gibi bir çok olay...
Selçuk İnan hakkında ne diyeceğimi bilemiyorum. Kim buldu, kim getirdi?
Ben Selçuk İnan'ın bu takımı kurtaracak kapasitede bir hoca olduğunu düşünmüyorum, yöneticilerde ne diye ısrar etti anlamış değilim. Sayın İnan daha yeni hoca olmuş birisi. İyi bir futbolcu olabilir ama daha hoca olarak çok yolu var. Hatay maçındaki hatalı kararlarda bunun örneğidir.

Hatayspor ve Gaziantep FK önce deprem kaderini şimdi de küme düşme kaderini birlikte yaşayacak gibi duruyor. Bu saatten sonra küme düşmemek mucize olur.
Taraftar daha ne yapsın! Hoca ve futbolcularda heyecan olmayınca onlarında yapacağı bir şey kalmadı. Bu durumda Gaziantep FK artık TFF 1. Lig'de mücadele edecek gibi duruyor. Hepimiz bu duruma kendimiz alıştırsak iyi olur.

Memik Yılmaz'a da son çağrım, neden böyle hatalı işler yapıyorsunuz bunun vicdan azabını nasıl çekeceksiniz? Kalın sağlıcakla....

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Erol Maraş Arşivi