Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Erol Maraş Yazıyor: AK Parti'nin Gaziantep lideri Fatma Şahin yüzde kaç oy alacak? - İnşallah muhtarlık adaylarında kan dökülmez

Seçime kala kala bugün itibari ile 5 gün kaldı. Biliyorsunuz bir söz vardır "Hanya'yı Konya'yı görmek" kim Hanya'yı kim Konya'yı görecek 31 Mart 2024 saat 17:00'da belli olacak. Seçimler sabah 07:00'da başlar 16:00'da biter. Gaziantep'te bir çok ilde seçimler devam ederken ön sonuçlar açıklanmış olur.

Lokomotifin başı Fatma Şahin!

AK Parti Gaziantep'te lokomotifin başı Fatma Şahin'dir. İl başkanı Murat Çetin'de görevden ayrılınca tamamen seçim işleri Fatma Şahin önderliğinde devam ediyor. Tabi dile kolay Fatma Şahin uzun yıllardır siyaset sahnesinde aktif rol oynuyor. Hangi seçimde ne iş yapılacağını çok iyi biliyor.

Fatma Şahin rekora koşuyor!

Benim yaptığım anketlere ve tahminlerime göre Fatma Şahin seçimlerde %55-62 arasında oy alacak. Tabi bu kesin bir tahmin değil ama sonuçların bu oranlarda olacağını düşünüyorum. Bunda CHP adayında da payı var diyebiliriz. Muzaffer Ertürk aday olarak ortaya çıkmadı. Son 20 gün kala ortaya çıkınca da pek bir şey olacağını düşünmüyorum. Özgür Özel'de Gaziantep'e geldi ama ben bundan sonra CHP'nin Gaziantep'te eski günlerine kolay kolay döneceğini düşünmüyorum.

Tahmazoğlu ve Fadıloğlu yine seçilir!

Aynı şekilde Mehmet Tahmazoğlu Şahinbey'de yüksek oy alarak rekora koşacak. Bir diğer aday Rıdvan Fadıloğlu'nun da yüksek oyla seçimi kazanacağını düşünüyorum. Fadıloğlu kırsalın patronudur, kırsal kesimden Fadıloğlu'na büyük oy geleceğini tahmin ediyorum. Bu durum bize gösteriyor ki Gaziantep'te merkez ilçelerde ve büyükşehirde 5 yıl daha AK Parti iktidarı göreceğiz.

İlçelerde sıkıntı mı var?

Merkez ilçe Oğuzeli'nde MHP adayı bir adım önde ama Yeniden Refah gerçeğini de unutmamak lazım. Bekir Öztekin'e buradan yüksek oy gelebilir. Kısacası Oğuzeli'nde Sait Kılıç ve Bekir Öztekin arasında baş başa bir yarış olacak.

Karkamış'ta MHP adayı Tiryaki, İYİ Partili aday Mehmet Polat'ın istifası sonrası rahatladı. CHP'nin Karkamış'ta şansının az olduğunu da düşünüyorum.

Nizip'te ise bir kesim Doktoroğlu'nun bir kesimde Fevzi Akdoğan'ın kazanacağını düşünüyor. Bakalım bu kıyasıya yarıştan kim galip çıkacak.

Araban'da bana göre yarışın 3 favorisi var. Yeniden Refah adayı Hasan Doğru, MHP adayı Mehmet Özdemir ve sürpriz olarak İYİ Parti adayı Dr. Erdal Ekinci arasında bir rekabet var.

Nurdağı'nda ikili bir yarış var. Burada AK Parti adayı Yıldırır ile Yeniden Refah adayı Hasan Dilek arasında seçimin geçeceğini düşünüyorum.

Bana göre bu ilçeler arasında en rahat olan yer İslahiye'dir. Burada Kemal Vural'ın rahat bir şekilde kazanacağını düşünmüyorum.

Yavuzeli'nde ise rahat bir seçim geçeceğini düşünüyorum. Yeniden Refah Partisi'nin de kaç oy alacağı merak konusu tabi ki de...


Vekiller mücadele ediyor!

AK Parti Gaziantep Milletvekilleri ellerinden geleni bu seçimlerde de yaptılar. Tabi bu milletvekilliği seçimi olmadığı için belediye başkan adayları daha öne çıkıyor ama bu seçimde onlarda üstüne düşeni yaptılar. Kısacası ben bu seçimde AK Parti'nin Gaziantep'te Fatma Şahin liderliğinde çoğu yerden zaferle ayrılacağını düşünüyorum...


Muhtarlık seçimlerine dikkat!

Bana göre muhtarlık seçimleri belediye seçimlerinden daha önemli. Muhtarlık artık o kadar değerli bir hal aldı ki geçen seçimde bu kadar aday yoktu. İddialara göre bu seçimde sadece Gaziantep'te 10 bine yakın aday var. Bunların hepsi çok büyük paralar harcıyor ve emek veriyorlar. E tabi muhtarlık maaşı ve sosyal haklar da olunca rekabet kıyasıya devam ediyor. Genellikle muhtarlıklara emekli vatandaşlar aday oluyorlar. Muhtarlığın iyi bir maaşı ve tanıdığı güzel sosyal haklar da var. Hal böyle olunca da talep çok fazla oluyor. Bu kadar talebin olduğu yerde de sıkıntı çıkmaması mümkün değil bana göre. Buradan yetkililere sesleniyorum hem seçime kalan 5 günlük süreçte hem de seçim gecesi ekstra tedbir alınız. Kan dökülmemesi için şimdiden önlem alınmalı...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Erol Maraş Arşivi