Yasemin Aydıner

Yasemin Aydıner

Şeyh Seyyid Abdülkadir Geylani Hazretleri

Içimizdeki ses'e kulak verelim bize ne diyor. Iç dünyamızın meyli nereye.Insanoglu her başına gelen güzelliği kendinden bilir. Peki yaşanan olumsuzluklar, hatalar kime ait?.tâbi ki şeytana.Sucu birilerinin üzerine atma huy oldu. Sonuç! boşa giden bir hayat enerjisi. Kendimize cok mu güveniyoruz, yeterince idrak mı edemiyoruz. Çelişki.. Yürek yemiş gibi bi hâlimiz var. Dini konularda haddinden fazla lakayıt davranıyoruz.Din kurallar bütünüdür. Bu kuralları tanıyıp ,anlayıp,kabul edip layıkıyla uygulayanlara , yada anlamasa da ilahi emirler bütünü olduğunu kabul edip uygulamaya çalışanlara dindar denir. Şekilsel ibadetlerle sadece kendini kurtarma çabasında olanlara değil.Ilahi sistemde her şey birbirinden ayrı gibi görünse de her şey biribirine görünmeyen bağlarla bağlıdır. Çünkü evren bir bütündür. Kalp beyin terazisiyle muazzam bir denge ve ahenkle çalışır. Ruh bu iki denge arasında bir ic bilgi merkezidir ve ic sesimizi peygamberimizin öğrettiği doğrultuda dinlersek asıl doğruların içimizde kayıtlı olduğunu görürüz,hatırlarız.
Nihayetinde bilinci açılan irade sahibi insan , artik ilahi sistemden,görevli meleklerden bilinç altıyla irade dışı ilhamlar almaya başlar..
Bırakalım gruplasmaları,ayrışmaları ırkçılık senaryolarını, sencilik bencilik saçmalıklarını cok yakın bir zaman da bu ömür bitecek ve ak koyun, kara koyun ortaya çıkacak. Allah kendi koyduğu ayrılıklar dışında ki ayrılıkları kabul etmez.
A'raf suresinde ,"Ey Âdemoğulları!I içinizden size benim ayetlerimi anlatan peygamberler gelir de her kim Allah'a karşı gelmekten sakınır ve hâlini düzeltirse, artık onlara korku yoktur. "
Içindeki sesi dinle..Allah sana ne diyor..

HAYIRLI CUMALAR dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yasemin Aydıner Arşivi