Yasemin Aydıner

Yasemin Aydıner

Seyh Seyyid Abdulkadir Geylani Hazretleri

Her devrin bir padişahı bir sultanı vardır. Bu devrin padişahı Hazreti Ahmet Muhammed Mustafa dır.
Muhyiddin'ül İbnül Arabi 'ye göre devirler ve zaman bahsinde;Allahü Teâla hazretleri bu alemde olan mülkü, Arş-ı, Kürsi"yi, Levhi Mahfuzu ve Kalemi, Cenneti ve Tuğba Ağacını yarattıktan sonra gökleri de yedi kat yarattı.
Ay'ı Güneşi, Yıldızları yarattı. Her göğe bir yıldızı padişah koydu ve bunların seyirleri her birinin tabiatlrına göredir. Bu yıldızların hükümleri, misal yedinci göğün padişahı Adem Aleyhisselâm devridir. Bin yıl hüküm sürmüştür. Ve o zamanın insanları o devrin hükmünce uzun yaşadı gücü kuvveti boyu posu zamanın hükmüncedir.
Bu zamanın padişahı son peygamber Muhammed Mustafa geldi ve bu son zamandır son devridir çünkü bir daha peygamber gelmeyecektir.Bu devir gayet hızlı geçer insanların ömürleri de tabiatlrına da bu zamana göredir. Allahü Teâla hazretleri her devrin yaşantısını o devrin insanına uyumlu yaratmıştır. Biz bu devir hızlı geçtiğinden her şeyde olduğu gibi bereketsilik sanırız ancak bu asla böyle degildir.Biz Allaha uyduğumuz da bu hıza yetişiriz zaman boyutları katman katman açılır ,derinleşir bin yıllık ömürden daha bereketli olur. Çünkü biz Muhammed as. Ümmetiyiz, ayın altında yaratılan alemlerde de her halklara ilim, hikmet, rızık denizlerinde hakikati Muhammed tecelli etmiştir. O sav. Hiçlik ve yokluk denizinde hakikatin özüdür.Maddeyi ve manayı iyi anlamak, iyi okumak, iyi özümsemek lazımdır..Vesselam.
Esselamun Aleyküm Ya Rasullallah.

HAYIRLI CUMALAR dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yasemin Aydıner Arşivi