Naci Görür 6 Şubat Depremleri İçin Uyarmıştı! Naci Görür Yine Uyarıyor: "İstanbul'a 7.5 Deprem Riski!

Naci Görür 6 Şubat Depremleri İçin Uyarmıştı! Naci Görür Yine Uyarıyor: "İstanbul'a 7.5 Deprem Riski!
Naci Görür, daha önce Kahramanmaraş depremi konusunda uyarılarda bulunmalarına rağmen yeterince dikkate alınmadıklarını belirterek, İstanbul için benzer bir durumdan endişe ettiklerini dile getirdi.

Adalar Fayı ve Kumburgaz Fayı'nın birlikte hareket etmesi halinde meydana gelebilecek depremin büyüklüğünün 7.5'e ulaşabileceğini vurgulayan Görür, Marmara'nın kıyı bölgelerinin bu durumda en yüksek deprem riski altında olduğunu söyledi.


CANLI YAYINDA AÇIKLADI
Canlı yayında konuşan Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'da bekledikleri deprem büyüklüğünün maksimum 7.6 olabileceğini ve bu depremin Adalar Fayı ile Kumburgaz Fayı'nın birleşimi üzerinde olabileceğini ifade etti. Bu iki fayın eş zamanlı hareket etmesi durumunda depremin şiddetinin daha da artabileceğini belirten Görür, her iki fayın da şu anda kilitli olduğunu ve bu fayların bir gün mutlaka harekete geçeceğini söyledi. 1999'daki depremden sonra yapılan çalışmalar ışığında, İstanbul'daki muhtemel depremin 30 yıl içinde %47 olasılıkla gerçekleşebileceğini aktardı.


MARMARA KIYISI DAHA ÇOK ETKİLENECEK
Prof. Dr. Görür sözlerine şu şekilde devam etti: "Tehlikeli olan durum budur." Marmara kıyıları ve dolgu alanları gibi özellikle zayıf zemin yapısına sahip yerleşim alanlarının, olası bir depremde ciddi hasar riski altında olduğunu vurguladı. Deprem şiddetinin bu bölgelerde 9 dereceye kadar çıkabileceği konusunda uyarılar yaptı.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.