Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Erol Maraş Yazıyor: 'Bayramda turistlere iyi davranılmadı! - Umut Yılmaz’ın doğru ve yanlışları ve yapması gerekenler'

Yerel seçimler biteli iki hafta oldu. Zaman nasıl bu kadar hızlı geçti yine anlayamadık. Seçimler bitti seçilen başkanlar mazbatalarını aldı şimdi sıra hizmet zamanında. Buradan seçilen başkanlara bir kaç şey söylemek istiyorum:

"Körler sağırlar birbirlerini ağırlar" devri artık bitsin. Birbirinize hayırlı olsun ziyaretine gidiyorsunuz tamam bu çok güzel ama artık bir an önce hizmetlere başlamalısınız çünkü halk hizmet bekliyor. Başta da dediğim gibi zaman çok hızlı akıyor bir bakmışsınız 5 yıl bitmiş seçimler yine gelmiş. İşte o zaman halk bu ziyaretleri değil de yaptığınız hizmetleri hatırlayacaktır. Bu konuda şehrin en tecrübeli isimleri de 15 yıllık belediye başkanlığı yapan Mehmet Tahmazoğlu ve 22 yıldır siyasette aktif rol alan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'dir. Halk seçimini yaptı artık hizmet zamanı geldi. Bu dönemin yeni yıldızı AK Parti, MHP, CHP ve Yeniden Refah'tır. Gaziantep'e baktığımıza Büyükşehir - Şahinbey - İslahiye ve Nurdağı AK Parti'de, Araban MHP'de, Oğuzeli ve Yavuzeli Yeniden Refah'ta, Şehitkamil-Nizip ve Karkamış'ta CHP belediyesidir. Halk böyle karar verdi, demokrasi kazandı. Bundan sonra öneli olan partiler değil halktır artık parti rozetini bir kenara bırakıp halka hizmete odaklanmalısınız. Kısacası hayırlı olsun ziyaretleri bitsin, hizmetler başlasın. Hepinize hayırlı olsun...

Bayramda Gaziantep turist akınına uğradı!


Bu bayramda Gaziantep hem yerli hem de yabancı turist akınına uğradı. Bildiğiniz gibi şehrimizde Zeugma, Rum Kale, Doğal Yaşam Parkı gibi bir çok önemli turizm merkezi bulunuyor. Hal böyle olunca da şehir beklendiği gibi turist akınına uğradı. Ancak bir olay var ki beni çok üzdü. Bayramdan önce Gaziantep'te çok restoran ve lokantaların isimleri yayınlandı ancak bayram bu yerlerin çoğu kepenkleri açmadı. Durum böyle olunca esnaf turist akını karşısında güçlü duramadı. Fiyatlar da pahalı olunca turist bu durumda rahatsız oldu. Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım ve Gaziantep Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar Tatlıcılar Ve Baklavacılar Odası Başkanı Abdülkadir KATMERCİ her ne kadar bizim hatamız yok dese de bana göre onlarında bu durumda hataları vardı. Fırsatçı esnafta bugün kazandı ama yarın kaybedeceğini de bilmelidir. Gaziantep her zaman misafirperver olmuştur ve bu böyle de devam etmelidir. Kısacası bu bayramdan ders çıkarmalı ve önümüzdeki bayramlarda buna göre tedbir alınıp turistler ona göre karşılanmalıdır.

Herkes Umut Yılmaz'ın ne yapacağını merak ediyor!

Sayın Umut Yılmaz babası merhum Ahmet Yılmaz'ın yolunda yürümek için tam 30 yıl sonra bayrağı devraldı. Umut Yılmaz göreve başlayalı iki hafta oldu. İlk icraatı olarak da belediye personeline 10 bin TL bayram harçlığı dağıttı. Gerçekten de takdir edilesi bir davranıştı bana göre... Umut Yılmaz'ın beğendiğim bir diğer projesi de 1 Mayıs'tan itibaren Şehitkamil'de ki asgari ücretten az maaş alan emekli vatandaşlara asgari ücret düzeyinde yardım edecek olmasıdır. Umarım bu verdiği sözü yerine getirir. Çünkü bu seçimin kaderini emekliler belirlerdi. Aldıkları maaştan memnun olmayan emekliler oyunu AK Parti'ye değil CHP'ye attı. Ben bu nedenle Umut Yılmaz'ın verdiği bu sözde duracağını düşünüyorum.

Bunun yanı sıra bazı noktalarda ise sayın başkanı eleştirmek istediğim bir kaç konu var:
Umut Yılmaz'ın seçim döneminde Murat 131'le dolaşırken seçimlerin bitmesinde hemen sonra Mercedes araca geçişini ben doğru bulmadım açıkçası.

Bunun yanı sıra Yılmaz gençlere drift pisti açacağını da söyledi. Gençlerin drift atacak arabası yok ki! Bu gençler ya araba kiralıyorlar yada babalarının, abilerinin arabasını alıyor. Şehirdeki diğer gençlere kötü örnek olabilirler. Bu drift sevdasından vazgeçin...

Depremden sonra Şehitkamil binası yıkılmıştı. Daha sonra eski başkan Rıdvan Fadıloğlu hızlı bir şekilde M1'in karşısına belediye birimlerini taşıdı. Bu başta doğru gibi duruyordu ama şimdi baktığımızda konum olarak pek de iyi bir yerde değil. Bu vatandaş nasıl oraya gidecek, işlerini nasıl halledecek? Herkesin arabası yok ki binip gitsin.

Umut Yılmaz'a buradan tavsiyem Şehitkamil'in yeni binası yapılıncaya kadar belediye birimleri Şehitkamil Kültür Merkezi'ne taşınmalıdır. Burası hem merkezi bir yerde hem de daha konforlu bir alan.
Bir de Merveşehir'de ki nikah salonunda bahsetmek isterim. Burası Şehitkamil'in bir çok mahallesine uzak kalıyor. Nikahı olan bir insanın şehrin diğer ucundan buraya gelmesi zor oluyor o nedenle Fatih, Pancarlı, Emek, Mücahitler gibi mahallelere de nikah salonu açılmalıdır. En azından vatandaş daha az ulaşım çilesi çeker.

Öte yandan Şehitkamil'e en hızlı zamanda bir hizmet binası gerekir. Bu binanın merkezi bir yerde olması gerekiyor çünkü Şehitkamil çok hızlı büyüyen bir ilçe nüfusu 750 bine dayandı.
Son olarak da Fadıloğlu döneminde belediye personelleri için yapılan lojmanların daha sonra polislere verilmesi bence personeli mağdur etti. Tabi bu lojmanlar polislerin de hakkı ama burada söz belediye personeline verilmişti ve bu personeller yıllarca buranın hayalini kurdular. Şimdi ise bu lojmanların polislere verilmesi bu insanları mağdır etti. Bence Umut Yılmaz'ın adı gibi bu insanlara "Umut" olması gerekir. Şimdilik iyi haftalar dilerim...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mehmet Erol Maraş Arşivi