Yasemin Aydıner

Yasemin Aydıner

Şeyh Seyyid Abdulkadir Geylani Hazretleri 'nin

Ey bütün kemal sıfatlarıyla muttasıf olan“Kuddûs!”, sırrımı takdis et; der Abdulkadir Geylani hazretleri esmaü'l Hüsna Manzumesinde.
Sır nedir? Sır her şeyi bilmekmidir,bildiğini ortaya dönmekmidir!. Sır yüktür elbet taşıyabilene verilir.Yüzleri iman nuru ile nurlu, kalpleri aşk-ı muhammed'le dolu, Allah 'a kulluk şerefinin idrakinde,mü'min sıfatına layık, cemale aşık gül bahçesinden bir gonca Hazreti Ali Radıyallahu anh, Kerremallahü veche.
Peygamber efendimizin "Serine erdim, sırrına eremedim Ya Ali" iltifatına mashar olmuş,ehl-i beyt..silsile-i aliyyeden ve on iki imamdan biri.İlmin kapısı, civan mert cesur bir savaşçı ve sancaktar.Hepsinin ötesinde Alemlerin nuruna yaratıldığı Peygamber efendimizin latif gönlüne girmiş bir sadık dost.Cumle hirslardan dünyadan nefisten beraat edip mana sırrına ermiş ,ama zatının sırrına erilemeyen hz Ali (k.v.)
Bir gün dergahta otururken Hazreti Ali, Peygamber efendimize"Cebrail Aleyhisselam size kaç defa geldiyse bana iki misli geldi,demiştir.Efendimiz de neden diye sorunca ;Ben ilim şehrinin kapısıyım, şehre gelen kapıdan girer,çıkar" diye latife yapmış ve efendimize olan bağlılığını dile getirmiştir.Onlar sevginin özünü tattılar.
Efendimizin her ümmeti üzerinde, kişinin kalp aynasının parlaklığı nisbetince bir yansıması vardır. Her kul Allah der ancak her söyleyenin mana ve esrarı ayrı ayrıdır.Resulün kulluğu ile bizim kulluğumuz bir değildir elbet.Allahü teala emanetini kime vermişse, resulün nurunu kime lutfetmişse işte Onlar Peygamber varisleridir ve onların muallimi bizzat Hazreti Allahtır.Ve onlara uyan kurtuluşa erer. Kandilleri birer fırsat bilip yetimleri sevindirelim onlar gülerse Rasulum mutlu olur bir tatlı söz bazen insan ruhunda çiçekler actirir derinlerde yüzmek yada yukseklerde uçmak isteyen sebeblere sarilsin.Zulkarneyn aleyhisselam 'a selam olsun.

BERAAT KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yasemin Aydıner Arşivi