Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Gaziantep’te 4 Milletvekili ortada! - İYİ Parti’ye Gürban’ın zararı çok büyük! NOT: BU YAZI 14 MAYIS SEÇİMLERİNDEN ÖNCE YAYIMLANMIŞTI!


14 Mayıs Pazar gününe bugün itibaren 6 gün kaldı Gaziantep’te seçime giren bütün partiler vargücüyle çalışıyorlar. Seçim sonunda kimin ne kadar milletvekili çıkaracağını 14 Mayıs akşamı göreceğiz. Gaziantep’te seçime giren her parti, en küçükten en büyüğüne kadar aynı sloganı söylüyorlar. “Biz daha çok milletvekili çıkarırız” iddiasında bulunuyorlar. Bana göre Gaziantep’teki seçimlere 6 gün kaldığı için kararsız seçmenlerin kararını verdiğini görüyorum. Buna rağmen Gaziantep’te 10 milletvekilini hangi partilerin çıkaracağı adres belli. Ortada olan 4 milletvekilliği için kıyasıya yarış var. Bana göre Ak Parti’nin 5 veya 6’sı garanti. 2018 seçimlerine göre CHP’nin 2’si garanti. HDP’nin yerine seçime giren Yeşil Sol Parti’nin 1.5’ğu garanti gibi görülüyor. Yine aynı şekilde MHP’nin 1’i de % 100 gibi. Ama, İyi Parti’nin 2018’de aldığı 70 bin oyu bu seçimde alamayacağını tahmin ediyorum. Bu tabloda en sıkıntılı parti Gaziantep’te birinci adayı yüzünden İyi Parti olarak görülüyor ve seçmenler oy vermeme yarışına girmiş. İyi Parti’ye şöyle bir baktığımda 2. sıradaki Mehmet Ay, 3. sıradaki Mehmet Özberk gerçekten çok büyük mücadele veriyorlar. Ellerinden geleni yapıyorlar ama buna rağmen birinci sıra adayı Mustafa Gürban gerçekten de hiçbir şey yapmıyor. Sanki Gaziantep’e İyi Parti’yi batırmaya gelmiş. Bunu şunun için söylüyorum. İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener, Gaziantep’e gelecek. Bir iddiaya göre gelmesi kesinleşti. Ancak ne var ki, önce Kale altında miting yapmasına karar verildi, bu alanı dolduramayacağını düşünen Gaziantep teşkilatı daha sonra Balıklı parkında halkla buluşma kararı aldılar. Sonradan Balıklı Parkı’nda da sıkıntı olacağından dolayı yine fikir değiştirildiği ve Akşener’in esnafı dolaşmasına karar verilmiş. Buda gösteriyor ki, Gaziantep İyi Parti il başkanı Mehmet Başaran’ın tüm çabasına rağmen kimse onu dinlemiyor. Benim Başaran’a tek sözüm var. Bu birinci sıra adayı Gürban’ı çok mu aradın? çok mu güçlü gördün? Onuda merak ettiğimiz için söylüyorum. Yazımın başında söylemiştim. Ak Parti 5-6 ve CHP 2 garanti üç olur gibi görünüyor. MHP 1’i alabilir ve geçebilir. Yeşil Sol Parti’nin de 1’i net görülüyor. İkinci milletvekilini de alacağı oylarla gerçekleşebilir. Benim şimdilik seçime 6 gün kala tahminlerim bunlar. Türkiye genelinde Olasıklar diye bir kurum araştırma yapmış. Bu araştırmada; Ak Parti’nin 7 ile 8 arasında, CHP’nin 3-4 demesine rağmen bana göre 2 çıkarsın, üçü çıkarırsa şükretsin. MHP 0-1 diyor ama, 1’i ben garanti olarak görüyorum. İkinci olma şansını 14 Mayıs akşamı göreceğiz. Yeşil Sol Parti’ye direkt 2 vermiş. Böyle olma ihtimale % 85. İyi Parti’ye 0-1 demiş bana görede sıfır elde var sıfırdır.

BENİM TAHMİNİM NE DERSENİZ?
Ben yıllardar siyasetin ve gazeteciliğin içinde bir çok seçim gördüm. Bu seçimde de Gaziantep’te Ak Parti 8, CHP 3, MHP 1 ve Yeşil SolParti’ninde 2 çıkaracağını düşünüyorum. İyi Parti’nin de bu tabloya göre birinci sıradaki adayı Gürban’ın güçlü olmaması nedeniyle sıfır veriyorum. Burada bir gerçeği de söylemek istiyorum. Zafer Partisi genel başkanı Ümit Özdağ’ın oy oranının artışına dikkat edin. Yeniden Refah Partisi adayları Şükrü Yılmaz ve Nurettin Özkaya’nın iyi bir oy alacağını tahmin ediyorum ama milletvekili çıkaracaklarını sanmıyorum. Bunun yanı sıra Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise Gaziantep’te sayın Recep Tayyip Erdoğan % 60 görüyorum, Kılıçdaroğlu’nu % 39 ve Muharrem İnce ile Sinan Oğun’ın da % 1 oy alacaklarını tahmin ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Erol Maraş Arşivi