Patates Kızartmasını Çıtır Çıtır Yapan Tarif! Bir Kaşık Eklemeniz Yeterli

Patates Kızartmasını Çıtır Çıtır Yapan Tarif! Bir Kaşık Eklemeniz Yeterli
Patates kızartması, kahvaltı sofralarından tutun, akşam yemeklerinin yanına kadar her daim sevilen bir lezzettir. Ama çıtır çıtır bir patates kızartması yapabilmek, sandığınız kadar basit olmayabilir. İşte bu yüzden uzman şeflerin çıtır patat

Patateslerin kızartma işlemi sırasında o özlenen çıtır kabuğa kavuşması için gizli bir malzeme bulunuyor: yumurta beyazı. Bu yöntemde, yumurta aklarını ayrı bir kase içinde güzelce çırptıktan sonra patateslerle karıştırıyorsunuz. Daha sonra patatesleri tuz, karabiber ve tercih ettiğiniz baharatlarla tatlandırıp kızartmaya hazırlıyorsunuz.


Çıtırlığın bir başka anahtarı ise ufak bir mutfak hilesi olarak karşımıza çıkıyor: elma sirkesi. Kızartma yağınıza bir tatlı kaşığı kadar elma sirkesi eklemek, yağın sıcaklığını düşürerek patateslerin daha yavaş ve düzgün pişmesine olanak sağlıyor. Bu basit ama etkili yöntem, patateslerinizi muhteşem bir çıtırlığa kavuşturacak.


Son olarak, patateslerinizi keserken göz önünde bulundurmanız gereken bir faktör de var. Patateslerinizi ne kadar ince dilimlerseniz, o kadar hızlı ve çıtır bir şekilde pişirme şansınız artar. Yani, eğer aradığınız şey gerçek bir çıtırlık ise, patateslerinizi keserken inceliğe özen gösterin.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.