Airfryer ile 30 Dakikada Tavuk Mangal Tarifi

Airfryer ile 30 Dakikada Tavuk Mangal Tarifi
İftar sofralarınıza mangal tadını getirecek bir haberimiz var! Geleneksel mangal yapmanın zorluğunu ve zaman alıcılığını bir kenara bırakarak, yeni nesil bir teknoloji olan Airfryer ile evinizde sadece 30 dakikada lezzetli tavuk mangalı yapabilirsiniz.

Fatimatüzzehra Maslak tarafından paylaşılan tarif, lezzetiyle profesyonel aşçıları bile kıskandıracak derecede iddialı. Şimdi gelelim bu nefis tarifin detaylarına.


Airfryer, Çalışanlar İçin İdeal Çözüm!
Airfryer teknolojisi, özellikle çalışanların yoğun iş temposunda, iftar için kısa sürede mangal tadında yemekler hazırlama imkanı sunuyor. Tadı gerçek mangal ateşinde pişmiş tavuklara çok benzeyen bu tarif ile iftar sofralarınız zenginleşecek, misafirleriniz de bu lezzete bayılacak. Peki, bu harika tarifi nasıl yapabilirsiniz? İşte tarifinizi adım adım anlatıyorum.


30 Dakikada Mangalsız Tavuk Mangal Nasıl Yapılır?
Öncelikle gereken malzemeler şu şekilde sıralanıyor:

- Bir kilo tavuk kanat
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Bir çay kaşığı karabiber
- Bir çay kaşığı pul biber
- Bir çay kaşığı toz biber
- Bir çay kaşığı kekik
- Bir çay kaşığı nane
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
- Bir tatlı kaşığı biber salçası
- Bir yemek kaşığı galeta unu

Tüm bu malzemeleri bir kabın içinde tavuklarla birlikte harmanlayın. Salça ve zeytinyağını bir kapta azıcık sıcak suyla seyreltip sos haline getirin ve tavukların üzerine dökün. Tavukları marine ettikten sonra buzdolabında bir süre dinlendirin. Daha sonra Airfryer'a yağlı kağıt serip, tavukları yerleştirin, üzerine bir miktar daha yağ sıkın ve cihaza koyun. 15 dakika sonra tavukların yönünü değiştirin ve kalan 15 dakikayı da tamamlayın. İşte bu kadar! Sağlıklı ve hızlı bir şekilde mangal tadında tavuklar sofranızda. İftarınız şifa olsun...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.