Patates Salatasında Devrim: Şeflerden Fırınlanmış ve Baharatlı Yeni Tarif!

Patates Salatasında Devrim: Şeflerden Fırınlanmış ve Baharatlı Yeni Tarif!
Patates salatasının sevenleri için bu tarif bir dönüm noktası olabilir. Genelde haşlanmış patateslerle yapılan bu lezzetli salata, bazı şeflerin ellerinde bambaşka bir dönüşüm geçiriyor.

Pratik, doyurucu ve nefis olan patates salatasını bir üst seviyeye taşımaya hazır olun; bu yöntemi denedikten sonra patates salatasına bakış açınız tamamen değişecek.

Fırında Kusursuz Patates Salatası Tarifi

Mutfağınıza aşina bir hareketle başlayın: 8 adet patates üzerinde bir çatalla birkaç delik açarak işe koyulun. Daha sonra, bu patatesleri 200 derece önceden ısıtılmış fırına yerleştirin. Yaklaşık 30-35 dakika sonra patatesler pişmiş olacak. (Pişirme sırasında patateslerin altına pişirme kağıdı sermek işinizi kolaylaştıracaktır.)

Pişen patateslerinizi biraz bekletin, ardından kabuklarını soyup tercihinize göre dilimleyin veya doğrayın. Sonra yeşil soğanları ince ince kıyıp salata kasesine alın. Kesilen patatesleri de soğanların üzerine ekleyin ve yarım limonun suyunu sıkın. 1 yemek kaşığı kaliteli zeytinyağı ve arzuya göre karabiber, tuz ve kırmızı biber gevreği ile tatlandırın.

Haşlama yöntemine göre çok daha aromatik ve zengin bir tat alacak olan bu patates salatası, fırında pişirme tekniği sayesinde lezzet olarak adeta bir patlama yaratıyor.

Kabuğunu Çıtır, İçini Yumuşacık Yapın

Ve son bir profesyonel dokunuş: fırına yerleştirmeden önce patateslerin kabuğuna biraz zerdeçal serpiştirin. Bu küçük ama etkili püf noktası, patateslerinizin kabuğunu çıtır, içini ise yumuşak tutarak Türk mutfağından esinlenmiş enfes bir kıvam kazandıracak. #PatatesSalatası

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.