Donmuş kıymayı 5 dakikada çözdürme yöntemi!

Donmuş kıymayı 5 dakikada çözdürme yöntemi!
Günümüzde pek çok kişinin evinde bulunan buzluktaki kıymayı hızlıca kullanıma hazır hale getirmek konusu, çoğu zaman baş ağrısına neden olabiliyor. Sıkça yaşanan bu durum için iki pratik çözüm yolu keşfedildi ve denendi.

Günümüzde pek çok kişinin evinde bulunan buzluktaki kıymayı hızlıca kullanıma hazır hale getirmek konusu, çoğu zaman baş ağrısına neden olabiliyor. Sıkça yaşanan bu durum için iki pratik çözüm yolu keşfedildi ve denendi. İşte anında etkili ve zaman kazandıran donmuş kıyma çözme teknikleri!


Her evin vazgeçilmez besin maddelerinden biri olan kıyma, doğru saklama koşulları ile uzun süre muhafaza edilebiliyor. Bu çerçevede genellikle dondurucuda saklanan kıyma, ani misafir geldiğinde ya da hızlı bir akşam yemeği planlandığında acilen kullanıma alınması gerekiyor. Donmuş kıymanın çözülmesi için geleneksel yöntemler arasında buzdolabında bekletmek yer alıyor. Ancak bu uzun sürebilen bir yöntem olduğundan, daha hızlı seçenekler tercih edilebiliyor. Acil durumlar için iki yöntem, "bu kadar kolaymış" dedirtecek kadar pratik çözümler sunuyor.

DONMUŞ KIYMA ÇÖZMENİN EN BASİT 2 YOLU

Genel olarak donmuş kıymanın çözülmesi için birçok yöntem bulunmakla birlikte, pratik ve hızlı iki öneri öne çıkıyor. Bu yollardan birincisi, mikrodalga fırında yapılan çözme işlemi. Mikrodalga fırında kısa sürede donmuş kıyma çözülebiliyor; ancak bu esnada dikkatli olunması ve kıymanın çok fazla ısıtılmaması gerekiyor. Böyle bir yöntem kullandıktan sonra etin hemen pişirilmesi önem taşıyor.


Diğer yöntem ise soğuk su banyosu. Bu yöntemde donmuş kıyma, öncelikle bir torbaya konulup daha sonra soğuk su dolu bir kabın içine yerleştiriliyor. Su ısındıkça, kıymanın çözülme sürecini hızlandırmak için suyun yenilenmesi gerekiyor. Bu tür bir çözülme işlemi de oldukça hızlı sonuç veriyor ve kıymanın hemen pişirilmesi ile sonuçlanmalı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.