Patates Kızartması Artık Yağ Çekmiyor: Mutfağınızın Yeni Sırrı Burada!

Patates Kızartması Artık Yağ Çekmiyor: Mutfağınızın Yeni Sırrı Burada!
Özellikle patates kızartması, birçok insanın favori atıştırmalığı olmasına rağmen, yağ çekme problemi yüzünden birçok kişi tarafından çekingen yaklaşılan bir yemektir. Neyse ki, yağsız bir şekilde patates kızartması yapmak için basit teknikler bulunmakta.

Patates kızartması, patlıcan kızartması ve daha birçok kızartma türü, birçok kişinin aklını çelen lezzetler arasında yer alır. Ancak bu lezzetli yiyeceklerin en sık karşılaştığımız sorunu, yağın fazlasını emerek sağlıksız hale gelmesidir. Yemeklere ekstra kalori yüklemenin yanı sıra tatları da ağırlaşır. Endişe etmeyin, yağ çekmeyen kızartma yapmak için basit fakat etkili yöntemler mevcut.

moklr.webp

Mynet'te paylaşılan bir yazıda, patates kızartması yaparken yağ çekmesini önlemenin yolları detaylandırılmıştır. Başlangıçta taze ve yeşillenmemiş patates kullanmak önemlidir, çünkü filizlenmiş patatesler sağlık açısından zararlı olabilirler.

patates-kizartmasi-tarifi.webp

Patatesleri kızartmadan önce, ilk olarak soğuk suda beklettikten sonra tuzlu suya batırmak yağ çekmeyi azaltacaktır. Peki, yağ çekmeden patates nasıl kızartılır?

patates-nasil-kizartilir-930x620.webp


Kızartma aşamasında, kızartma yağını iyi bir şekilde ısıtın. Patatesleri suyun içinden çıkardıktan sonra, bir havlu kağıt yardımıyla suyunu iyice alın. Bu işlemden sonra patatesleri yağın içine atın ve kısa sürede pişirip çıkarın.

patates-nasil-kizartilir-930x620-001.webp


Önemli Hatırlatma:

Kızartma yağının iyi ısınmış olması gerekmektedir. Ayrıca patatesleri iyice kurulamayı unutmayın ve hepsini birden tencereye atmak yerine, azar azar eklemeye özen gösterin. Patatesleri tencereye aynı anda eklemeniz, onların hem lezzetsiz hem de hamur gibi olmalarına yol açabilir. Bu detayları göz önünde bulundurarak patateslerinizi kızartın.

citir-patates-kizartmasi-3-tarifi.webp


GELELİM KABAK VE PATLICAN KIZARTMASINA
Patlıcan ve kabak kızartması yaparken ise, patlıcanları önce alaca soyup sonra da soğuk ve tuzlu suda bekletin. Dilimledikten sonra tekrar tuzlu suya bırakın, kızartmadan önce iyice süzün ve kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Benzer şekilde kızgın yağa ekleyip birkaç dakika bekledikten sonra kevgirle yağını süzerek servis tabağına alın. Kabak kızartması için de patates kızartmasında kullanılan yöntemleri uygulayabilirsiniz. Bu tekniklerle kızartmalar artık daha az yağ çekerek daha sağlıklı ve lezzetli hale gelecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.