Ramazan Ayının İlk İftarı için Mükemmel Tarif: Ramazan Kebabı

Ramazan Ayının İlk İftarı için Mükemmel Tarif: Ramazan Kebabı
Ramazan ayının manevi atmosferi ile birlikte gelen ilk iftarın heyecanı, sofralardaki yerini alırken, mutfaklarda da "İlk iftarda ne pişirilir?" sorusuna cevap aranıyor. zengin ve lezzetli Ramazan Kebabı tarifi ile bu sorunun cevabını sunuyoruz.

Ana yemek olarak tercih edilebilecek bu klasik Osmanlı yemeği, sofralarınıza şölen havası katacak. Evinizdeki et stoğunu değerlendirmek isteyenler, Ramazan Kebabı ile iftar hazırlıklarına başlayabilir.


Ramazan Kebabı için gereken malzemeler şunlar:

- 3 yemek kaşığı sıvı yağ

- 1 kase doğranmış et (150-200 gram)

- 1 su bardağı arpacık soğan

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 su bardağı su

- 1,5 su bardağı haşlanmış nohut

- 3 adet patlıcan (kızartılmış)

- 2 adet patates (kızartılmış)

- 5 adet köy biberi (kızartılmış)

- 2 adet domates (iri dilimlenmiş)



Salçalı sos için:

- 1 yemek kaşığı domates salçası

- 2 yemek kaşığı sıvı yağ

- 1 çay kaşığı tuz

- 1,5 su bardağı su

HAZIRLANIŞI

Hazırlık sürecine gelecek olursak, ilk adım olarak sebzeleri kızartmak. Patlıcanlar, patatesler ve köy biberleri kızgın yağda kızartıldıktan sonra yağını süzdürün. Etleri ise ayrı bir tencerede mühürleyin ve suyunu salıp çektikten sonra arpacık soğanları ekleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırıp, yumuşayıncaya kadar pişirin. Eğer suyunu çekerse, bir miktar su daha ilave edebilirsiniz.


Etler yumuşadığında haşlanmış nohutları ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Isıya dayanıklı bir fırın kabına etli nohut karışımını yerleştirin. Etrafına kızartılmış sebzeleri düzenli bir şekilde dizin. Domates dilimlerini ve köy biberlerini de ekledikten sonra salçalı sosu üzerine dökün. 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.


Özel günlerin ve mübarek Ramazan'ın vazgeçilmezi olan bu tarif, ilk iftar sofranızda misafirlerinizi ve ailenizi memnun edecek. Ramazan Kebabı servise hazır, afiyet olsun!


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.